View Single Post
Vechi 23.10.2014, 15:22:05
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt dovedeste doar ca nu ai inteles inca ce sunt mutatiile rasele si speciile, desi eu am incercat sa explic de cateva ori.
Tu crezi ca s-a descoperit roata, cand de fpat acest lucru il stiau oamenii de sute sau mii de ani. Adica felul in care se formeaza niste rase. Nu specii.
Sa luam exemplu oamenii care se nasc pitici din cauza unei gene (sau mai multe). De obicei acesta anomalie se transmite si copiilor. Asadar, daca s-ar izola, ar forma un grup numai de pitici. E posibil ca asa sa fi aparut si pigmeii din Africa. Dar nu sunt o specie diferita. Darwin si cei din acele timpuri au crezut ca aceasta se poate extinde si la specii, nu doar la rase. Dar cercetarile genetice arata ca nu se poate, desi musculita a fost cercetata vreo 100 de ani. Pentru ca genomul are o limita, peste acea limita mutatiile devin negative, produc boli si moartea.
Si mutatiile genice, adunate, tot aceluiasi genom li se aplica. Un negru nu are alt genom, la fel si un pitic.
Este adevarat ca musculita de otet a fost cercetata intens dar nu neaparat pentru a dovedi evolutia. In nici un caz experimentele nu au fost in genul celui cu E. coli. Problema e alta:
Citat:
Pentru ca genomul are o limita, peste acea limita mutatiile devin negative, produc boli si moartea. Si mutatiile genice, adunate, tot aceluiasi genom li se aplica.[...]
Daca inteleg eu bine, spui ca exista o valoare medie - un individ mediu dintr-o populatie, fata de care, una sau alta dintre mutatii pot duce la caractere mai mult sau mai putin diferite, rezultand in indivizi mai mult sau mai putin departati de aceasta medie; insa nu se pot acumula oricat de multe astfel de diferente si sa se ajunga la o prea mare departare fiindca intervin bolile / moartea - adica si genomul ala are o limita.

Daca se poate sa ne dai si noua o referinta pentru informatia asta, sau sa o justifici, daca este productie proprie.