View Single Post
Vechi 25.10.2014, 12:03:47
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Andra, exista doua directii: spre Dumnezeu si spre dusmanul Lui si al oamenilor. Nu exista trei directii, ci acestea doua: raiul si iadul. Scopul lui Sarsaila este nu numai sa ne rupa de Dumnezeu, lucru pe care il realizam prin pacat, dar si sa ingreuneze reinndodarea firului de legatura cu El, fir pe care l-am rupt prin pacat. Inceputul acestei reinnodari este rugaciunea. La ce i-ar folosi bestiei sa pacatuim, daca dupa aceea am alerga la Dumnezeu ? De aceea, lasarea de rugaciune vine "la pachet" cu pacatul. Spunea Sf Ecaterina din Siena: "Nimeni nu poate sa pacatuiasca si sa se roage mult, caci sau va lasa pacatul, sau va lasa rugaciunea".

Prin urmare, problema ta este universala: TOTI oamenii se racesc si lenevesc in ceea ce priveste rugaciunea, pe masura ce se adancesc in pacate. Cu totii am avut, macar o data in viata, astfel de perioade.

Dar, daca problema e universala, solutia este individuala. Problema pe care o ridici este un exemplu tipic de lucru pe care ar fi bine sa il discuti cu indrumatorul tau in credinta. Aceasta, deoarece solutia depinde pe de o parte de pacat (genul si specia lui, vechimea lui, daca tentatiile sunt monocorde sau multiple), iar pe de alta parte de tine (care este pacatul tau capital dominant, daca exista unul codominant, care a fost mai intai, modul tau de a reactiona la el, etc). Toate astea, noi nu avem cum sa le stim despre tine, ci solutiile la aceste probleme ies prin viu grai, fata catre fata. Indrumatorul tau spiritual nu trebuie neaparat sa fie confesorul tau (desi, de obicei, acest lucru e preferabil), ci poate fi si un laic mai avansat in credinta.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote