Subiect: ATEISMUL
View Single Post
Vechi 16.01.2008, 12:46:31
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Glamorous_witch
Exista vreun om care sa nu isi fi pus intrebarea asupra sensului existentei?Pentru ca eu personal mi-am pus-o.Si,da,am incercat sa vad si ce spun religiile despre asta,si filozofia,si unele opinii de pe net.Dar pur si simplu nu am putut crede ca exista divinitate.Am incercat,la un moment dat,m-am apropiat de paganism,dar singura problema era ca daca incercam sa ma rog si eu,mi se parea ca sunt nebuna,vorbesc singura.Apoi Thelema,am incercat atat "apropierea" teista,dar aveam aceasi senzatie,cat si cea atee.Budhismul......nu am incercat,desi unele idei sunt interesante.Satanismul.

Deci,mi-am pus aceasta intrebare.
Cand te rogi ne invata Sfintii Parinti care inviau mortii videcau bolile oamenilor si faceau tot felul de minuni ..Trebuie sa cobori cu mintea in inima ...Tu cand te rogi nu cauta pe Dumnezeu la cer si daca esti botezata ortodox il ai pe Dumnezeu in inima ta inca de la botez ..si trebuie sa cobori cu mintea acolo in inima si sa te rogi.

Isus spune clar :
21 Și nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru. (Luca 17)
Iar in alta parte Dumnezeiu zice:
DA-mi, fiule, Mie inima ta (Pilde 16,9)

Si iar mai spune Sf. Isac Sirul (sau Efrem) Tu cand te rogi nu este de ajuns Ca gura sa spuna cele ce gandeste mintea, si trebuie ca mintea Sa inteleaga cele ce le spune gura si sa le simta inima.
Reply With Quote