Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Catalin, expansiunea accelerata a fost "descoperita" in urma studierii deplasarii spre rosu a luminii anumitor supernove si aplicarii acesteia la modelul big bang. Energia intunecata este motorul misterios din spatele expansiunii accelerate.
Dar ceea ce am vrut eu sa spun este ca si expansiunea accelerata apare tot datorita teoriei big bang si presupunerilor din spatele acestei teorii, la fel de bine daca presupunerile sunt gresite se poate sa nu existe nici o expansiune... accelerata sau nu.
|
Nu este chiar asa, asta iti explicam in mesajele precedente. Expansiunea accelerata este cosmarul teoriei Big-Bang, nu are cum sa apara datorita teoriei Big-Bang. Poate nu cunosti istoria, mai intai a fost observata extinderea universului, nu exista teoria Big-Bang-ului. Din cauza acestei observatii s-a lansat ipoteza ca Universul ar fi fost un punct la inceput, de catre un preot iezuit. Nu stiu daca universul e in exansiune sau nu, oricum si modelul geocentric si cel heliocentric presupun miscarea corpurilor ceresti.