Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Nu vad de ce Dumnezeu, care a ales, dintre fiii lui Iacob, pe Iosif, cel considerat de taica-sau bun doar de pazit porcii, care dintr-un cioban gangav adus cu pluta la modul propriu a facut conducatorul evreilor in desert, care l-a facut pe un pustiulica numit David (alt destinat sa fie cioban!) sa doboare cu prastia pe mandria armatei filistenilor, ei bine, nu vad de ce acest Dumnezeu ar alege, pentru El, o planeta din centrul galaxiei. Avem un Dumnezeu care straluceste in periferie, el in precaritate, micime si carenta isi arata puterea Sa. Cei care isi inchipuie, aducand argumente religioase, ca pamantul e in centrul galaxiei nu au inteles nimic din toata Biblia, pe care, paradoxal, aproape ca o stiu pe de rost. Acesti omphaloduli sunt mai rau decat cei ce se cred buricul pamantului, din moment ce ei se cred buricul...galaxiei.
|
Mihnea, uite ca atunci cand a aparut ideea heliocentrista, alora nu le-a trecut prin cap sa foloseasca argumente de genul celor folosite de tine.
Ca tot am amintit acum cateva zile despre cardinalul Bellarmine si nedreptatea care i s-a facut, iata ce spunea acesta : "Daca se dovedeste ca pamantul se invarte in jurul soarelui, va trebui sa studiem cu atentie acele pasaje ale Scripturii care par sa sugereze contrariul ".
Deci iata ca omul bisericii nu a venit cu povesti cu David, nu s-a agatat de un punct de vedere care este intamplator cel in care crede lumea la un moment dat. Ce facem noi restul ? Mie mi se pare incredibil felul in care crestinii apara anumite puncte de vedere care nu prea au legatura cu credinta. La fel cum tu ai facut repede niste inflorituri si iesi la inaintare cu David sau Iosif, altii brodeaza pe marginea evolutionismului sau a miliardelor de ani.