Citat:
În prealabil postat de Mena59
Ai dreptate!
Am avut o copilarie foarte frumoasa chiar daca nu am avut "decat" o multime de copii pe ulita cu care ne jucam si cand era vreme urata aveam carti de citit 
Acum nu mai este asa nici macar la sate. Ulitele satului ori zonele verzi dintre blocuri de la orase nu mai sunt populate de copii... toti sunt in casa in fata calculatorului, ori cu o tableta sub nas.
Cred ca nostalgia dupa vremurile copilariei e de vina... da, da.
Sau poate ca mereu imi ratacesc telefonul mobil... si ma apuca disperarea ca fara el nu se poate...
|
Lipsa copiilor de pe ulita sau dintre blocuri a fost primul lucru care m-a "izbit" si pe mine.
Am stat sa analizez ce se intampla. Ei interactioneaza in continuare, insa primele contacte au acum loc intr-un mediu virtual. Ar fi gresit sa credem ca interactiunea lor se opreste acolo (cluburile, barurile, chiar si parcurile sunt in continuare pline :) ). Cred ca acolo are loc o selectie pe care noi nu o puteam face in trecut si, in mediul real se intalnesc doar cei care considera ca se potrivesc.
Inainte nu conta (prea mult) mediul din care proveneau partenerii de joaca. Era suficient sa ne invecinam.
In prezent distanta nu mai este un criteriu eliminatoriu iar gusturile si pasiunile comune sunt cele care fac diferenta.
...parerea mea