View Single Post
Vechi 16.01.2008, 15:30:17
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

dillemioara draga,

din cate imi dau seama din ce se scrie pe aici, e vorba despre o printzesa care a fost mustrata ca ishi permite sa intre pe unde vrea shi cum vrea in virtutea regaliatztii, shi de o alta femeie care aducea moashtele cuiva shi iar pare ca ishi permitea sa faca ce credea ea dar aceasta a fost sfatuita cum sa faca deci nu e vorba de rangul ei, ci dupa cum pricep eu, este mai mult vorba de protectzia pe care maica o acorda fiilor Sai, in sensul ca o mica flacara a unui chibrit poate aprinde inimile calugarilor, caci acolo se pare fiecare credincios este cu mult mai inaintat in adancimile shi in luptele cu patimile deci acolo shi focul se aprinde mai ushor shi e mult mai greu de stins, suferintza fiind mai adanca.... deci imi pare ca acea pancarta este pusa din grija de copilashii duhovniceshti ai preasfintei shi nicidecum din discriminare fatza de femei, ca doar adevarata femeie este chiar credintza creshtina... iar Hristos asha a dat ca sf Maria sa fie Maica sf Ioan shi acela sa-i fie fiu deci a dorit ca Maica Sa sa-i ridice fratzi duhovniceshti. Asha ca n-are nici o legatura cu aparenta discriminare ci arata foarte clar ca barbatzii au pacate mult mai adanci shi mai greu de mantuit ca femeile..... ca am impresia ca exista shi manastiri unde sunt opritzi barbatzii, sunt lasatzi doar preotzii care defapt sunt slujitorii lui Dumnezeu, deci nu vad sa existe vre-o discriminare intre femei shi barbatzi in creshtinismul ortodocs pentru care sa te nemultzumeshti, iar la altar nu slujesc barbatzi sau femei sau ingeri ci Domnul insushi slujeshte, Hristos, ca in Hristos una suntem, deci nu te mai lupta in deshert cu spiritul asta lumesc al emanciparii femeii, ci mai bine te-ai gandi la barbat care este mereu mult mai impacatoshit decat femeile.... la el sa te gandeshti, asha cum face Maica Domnului dorind sa-l ridice....
Reply With Quote