View Single Post
Vechi 29.10.2014, 21:29:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
De ce Creatorul a pus Pb in cristalele de zircon, incalcand legile naturii pe care tocmai le facuse, daca nu cumva avea de gand sa ne pacaleasca? Intrebarea se potriveste si la cazul luminii stelelor indepartate.
Nu ai citi mesajul precedent, in care scrie ca zirconul poate contine mai multe metale sau minerale. Nu vad unde screi ca nu poate fi si plumb. Cred ca ai inteles gresit, probabil e vorba ca nu se combina cu plumbul, desi se poate combina cu uraniul. La fel cum fosila dintr-un chihlimbard nu se combina cu chihlimbardul, dar e inauntrul ei. Altfel cum ar sta plumbul rezultat din dezintegrarea uraniului?
Am gasit o problema interesanta pusa chiar de evolutionisti, pe mai multe site-uri:
Cristalele de silicat de zirconiu conțin, în mod natural, doi izotopi de uraniu; în timp, uraniul suferă fenomenul numit dezintegrare radioactivă, care duce la formare atomilor de plumb. Calculând proporția izotopilor de plumb din cristale, plumb format prin dezintegrarea uraniului (care are loc într-un ritm constant, cunoscut), se poate calcula vârsta cristalelor. Dar dezintegrarea radioactivă dă naștere și particulelor alfa, care pot deteriora cristalelor, creând defecte de structură ce permit infiltrarea fluidelor și a unor elemente chimice din afară, ceea ce pune sub semnul întrebării datele obținute de cercetători despre condițiile din vremurile de început ale Terrei. De asemenea, uraniul și plumbul ar putea să intre sau să iasă din cristale, ceea ce poate dăuna preciziei calculelor privind vârsta cristalelor pe baza izotopilor de plumb.
Asadar pot sa si intre pe parcurs in zircon, nu doar sa fie incorporat la inceput. Toate dovezile stiintifice arata de fapt ca pamantul e tanar. Pana in 1900 nu se stia de miliarde ani si cred ca nici de milioane. S-a inventat asta doar pentru a sustine cele doua teorii, care aveau nevoie de timp.