Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar
Ei, așa cum ai formulat acum, parcă mai merge. Mă temeam că ai ajuns să arunci pruncul odată cu lăturile...:)
Inteligența (adică acea capacitate de a înțelege și de a rezolva probleme, de a crea soluții și de a dezvolta viața personală și a celor din jur) este un dar al lui Dumnezeu.
Marea problemă este în ce sens folosim acest dar.
Dacă inteligența e orientată în sens moral și e îngemănată cu iubirea, atunci e minunat. dacă nu, e chiar îngrozitor.
Personal, consider totuși că un om rău nu e inteligent. Trebuie să fii prost ca să fii rău. Sau pripit, sau de-a dreptul neatent... În fine, să ne dea Dumnezeu o inteligență mereu orientată spre El și hrănită cu El!
|
Nu am nimic personal impotriva inteligentei,oamenilor culti,scoliti,experimentati sau doldora de titluri...ba din contra.
Ceea ce supara este mizeria morala a unora,trufia nebuneasca care a venit odata cu acumularea de cunostiinte.
Deseori am asistat la faze de viata stranii,in care persoane odata scolite si cu titluri,preferau sa moara de foame decat sa ocupe niste joburi mai prejos o tzara de pregatirea lor de altadata.
Cineva,de care imi era mila ca este somer de anul trecut din toamna,mi-a spus cu repros si dusmanie:"cum sa ma duc la compania X pe 70 mil.mai?eu ca absolvent de MBA nu-mi permit asta,CV-ul meu are 7 pagini!Fostul meu salariu era de 125 mil..."
Ei poftim! De cata cruzime am fost in stare,sa trimit omul la munca"numai"pe 70 mil./luna ...asta in conditiile in care mereu imi trimiteam parintii sa-l viziteze cu diverse atentii,asa ca pt un om in nevoie,somer...