View Single Post
Vechi 30.10.2014, 20:27:10
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de motan25 Vezi mesajul
Cred (sunt aproape sigur) că-i păcat să le arunci la gunoi, chiar dacă nu-s sfințite; totuși sunt niște rugăciuni.
Acesta nu este un pacat. Un pacat (din specia profanarii) este sa arunci la gunoiul comun carti sau obiecte sfintite, in loc sa le arzi (in vas curat) sau sa le ingropi.

Dimpotriva, crezand ca ar trebui un tratament special pentru carti neconsacrate sau chiar pentru foi scoase la imprimanta in virtutea continutului lor, gravitati periculos in jurul unei ispite de dreapta: scrupulozitatea exagerata. La limita, lucrurile pot evolua in directia unei gandiri magice care se poate substitui adevaratei religii, ajungand a face exact ceea ce protestantii ne acuza ca facem: confundati rugaciunea cu foaia de hartie pe care e scrisa.

Citat:
Deci, un răspuns?
La hartii vechi, in punga (container) galben, marcand gunoi reciclabil.

Pe de alta parte, am patit-o si nu o data: la foarte scurt timp dupa ce am aruncat o carte pe care o consideram nefolositoare si zacea ca sa stranga praf de multi ani, am avut nevoie de ea. Odata, am recumparat un exemplar de la buchinistii din centrul Bucurestiului, platind pe ea mult mai mult decat face.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote