View Single Post
Vechi 31.10.2014, 13:17:27
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Te contrazici singur .O data zici ca nu vrei ca Dumnezeu sa aiba control asupra ta , apoi zici ca Dumnezeu sa aiba control total asupra ta si sa nu te lase in iadul pe care l-ai ales singur ci sa te scoata obligat din el.
Eu nu am exprimat doleante in fragmentele citate. Am argumentat de ce atotputernicia si bunatatea sunt incompatibile cu notiunea de iad. Atat. Unde am scris ca "vreau" ceva?

Citat:
Mi-au dat lacrimile la cat de sensibil si iubitor esti tu fata de oameni ...spre deosebire de Dumnezeu care ne uraste.
A evita acea vorba de duh in preajma unu bolnav in stadiu terminal nu este dovada de sensibilitate si iubire, ci despre un minim bun-simt.
Si daca tot ai deschis conserva cu viermi, cum spun americanii: eu nu as lasa pe nimeni sa arda in iad o eternitate. Nici macar o secunda. Dar eu nu sunt atotputernic, ci doar superior moral. ...Cel putin la acest, important, capitol.
Dumnezeul descris in Biblie nu uraste. Departe de el acest gand. Ii iubeste pe cei care cred in exact ceea ce crezi si tu (poate cu variatii minore) si da de pereti cu ceilalti. ...Dar asta tot din dragoste.
Nu am sa inteleg niciodata invartitul asta in jurul cozii. Dumnezeu ii iubeste pe toti, dar mai ales pe unii care Ii fac pe plac. Dar nu ii place la fel de mult pe unii care fac unele. Dar nu inseamana ca ii uraste ci doar ca nu ii iubeste. Pfff... ametesc :). Totusi, un reply recent mi-a aratat ca sunt si oameni directi, care nu se codesc sa spuna lucrurilor pe nume. Am sa ajung si la el.

Citat:
Sa inteleg ca nu esti de acord cu nici un fel de operatie chirurgicala caci produce durere, nu? Dupa mintea ta sa nu existe durere si sa moara īntr-o luna e mai important decat intentia cu care se "schingiuieste " copilul si va trai multi ani.
Voi relua pentru a patra oara aceeasi idee:

Diferenta majora intre masurile pe care le iau doctorii, spre exemplu, si Dumnezeu este ca unele sunt de tip reparatoriu si celelalte de tip punitiv.
Nu inteleg ce lectie de viata pot primi victimele unui tsunami, cutremur, razboi sau epidemii. Cu ce lectie de viata sau de dupa viata se alege un copil de 4 ani prins sub daramaturile unei cladiri afectate de cutremur?
La fel, nu inteleg ce "operatie chirurgicala" are loc pentru sufletul celui care arde o eternitate in iad.
Reply With Quote