View Single Post
Vechi 03.11.2014, 10:21:36
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nu poti sa compari parintii cu Dumnezeu. In primul rand, parintii iti dau instructiuni directe, in persoana. Ii vezi, stii cine sunt, cum sunt, si ii auzi vorbind.

Dumnezeu, pe de alta parte, nu stii cum, ce, cine este, nu iti vorbeste direct, ci aparent doar prin niste preoti care au o carte lasata din generatie in generatie de cate profeti de acum 2000-4000 de ani. Aparent a vorbit acum mii de ani in mod diferit fiecarui neam, si s-au format diferite religii. E ca si cum ai asculta de cineva care, din cate au zis alte persoane (care la randul lor au aflat de la alte persoane, etc la infinit), ca crede ca parintii tai au zis ceva ce trebuie sa faci. Iar dupa aceea ar mai veni cateva persoane de genul care zic ca nu asta au zis parintii tai, ci ca ei au auzit de la cineva (Tot la infinit merge) ca de fapt parintii au zis altceva.

Crezi ca daca ar aparea Dumnezeu din nori, sau in mintea fiecarura, foarte clar si explicit, si ne-ar zice fiecaruia ce si cum sa facem, nu am face?
Eu cred ca principala diferenta dintre parinti si Dumnezeu este mai degraba aceea ca parintii nostri mai si gresesc, nu stiu intotdeauna ce e mai bne pt noi, sunt partinitori, cu noi sau cu ei insisi, si poate se intampla ca nici nu vor intotdeauna ce e mai bine pt noi, ci pt dansii ( fara sa-si dea neaparat seama ca asta fac, fiind egoisti). Deci, nici sfaturile si invataturile parintesti, nu sunt infailibile, reteta succesului garantat, ba dincontra, sunt foarte subiective si partinitoare, asa ca de la o vreme te gandesti bine daca sunt demne de luat in seama si de urmat...
Deci, pana la urma tot de capul nostru suntem, este putin mai greu decat sa ascultam de niste indicatii clare, trebuie sa discernem cumintea noastra nunumai daca vrem saunu ascultam, ci si ce trebuie si ce nu, si acum este momentul cand riscam sa o luam pe cai gresite: cand incepem sa ne indoim de veridicitatea spuselor si invataturilor parintesti...cand la scoala auzim altceva decat la parinti acasa, sau la biserica, de la colegi auzim altele si mai smintite, samd. Intr-adevar daca am sti clar, am realiza care sunt de la Dumnezeu si care de la diavol, ar fi mult mai usor...dar din pacate nu avem cum sa ne dam seama

Last edited by fallen; 03.11.2014 at 10:28:45.
Reply With Quote