Citat:
În prealabil postat de AlbertX
Nu domnule Mihnea, eu nu-l etichetez ca "taliban ortodox" pentru ca nu exista asa ceva, "talibani" sunt islamistii, nu stiati ?
Daca pentru Dvs, un ortodox care respecta Sfanta Traditie si invatatura Sfintilor Parinti este "taliban" chiar nu inteleg ca cautati pe forumul acesta ortodox.
|
Sincer, nu vad o deosebire fundamentala intre felul cum vorbeste despre Papa acest "ortodox care respecta Sfanta Traditie si invatatura Sfintilor Parinti" si felul in care ar vorbi talibanii islamisti despre "papa cruciat". Cu totul altfel vorbeau Sfintii Parinti despre Episcopul Romei, in care il vedeau pe urmasul lui Petru. Cuvintele Sfintilor Parinti sunt pline de respect, pe cand ale talibanului ortodox despre care spuneti ca i-ar urma pe aceia nu sunt astfel.
Citat:
Ce diferenta mai este intre Dvs si ateii de pe acest forum, Dl Mihnea Dragomir ?
Credeti intr-un Dumnezeu personal, in Big-Bang, in extraterestri ... la fel ca Papa Francisc ?
|
Cred cu tarie intr-un Dumnezeu personal. Big-Bang-ul mi se pare extrem de plauzibil. In schimb, privitor la extraterestri, nu am auzit de nicio dovada convingatoare. Dar de ce spuneti ca Papa Francisc crede in extraterestri ? Nu sunt la curent, cand a spus asta ?
Nu obisnuiesc sa citesc ce spune Biserica Catolica din surse acatolice. De ce as face-o, daca am atatea surse catolice la indemana pe net ?
Citat:
Parca Dvs erati impotriva evolutionismului ... se pare ca Papa Francisc nu e de acord cu Dvs ... ati observat ?
|
Recunosc, evolutionismul are ceva incredibil. In plus, nu am cunostinta nici de cea mai mica dovada credibila, ca si in cazul extraterestrilor, iar eu nu cred in teorii stiintifice fara sa am dovezi.
Dar, iarasi va intreb: de ce spuneti ca Papa Francisc nu e de acord cu mine ? A declarat ca el crede in evolutionism ? Ceea ce am citit eu, din surse catolice, e urmatoarea declaratie a Sfantului Parinte, facuta in fata Academiei de Stiinta a Bisericii Catolice: "evolution of nature is not inconsistent with the notion of creation because evolution pre-supposes the creation of beings which evolve". Ati gasit alt citat ? Sau va referiti la o declaratie facuta cu alta ocazie ?
Fiindca, daca despre asta si nu despre alta e vorba, cum ati ajuns la concluzia ca Papa ar crede in evolutie ? El spune ca "evolutia creatiei nu este incompatibila cu notiunea de creatie". A spune "A nu e incompatibil cu B (in care eu cred)" nu inseamna a spune "eu cred in A". Hai, ca nu trebuie sa fii neaparat iezuit pentru a avea un pic de logica.