Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
Citat:
În prealabil postat de nimeni
ateismul este o credinta la fel de veche precum teismul. ateistul nu-l imbratiseaza pe satan ci il neaga la fel cum il neaga pe dzeu. adesea se crede ca ateistul este satanist. insa nu este adevarat. deocamdata nici un ateu nu mi-a putut demonstra inexistenta lui dzeu , la fel cum nici un teist nu mi-a putut demonstra existenta lui. Biblia la fel ca si Originea Speciilor sunt doar doua carti care vin cu povesti frumoase verosmile uneori insa adesea improbabile si combatatute de natura.
fiecare are o perspectiva proprie legata de divinate. unii sunt extrem de indoctrinati pana la bigotism 5eu stiu ca doar eu am dreptate, restul sunt prosti), altii sunt moderati 5exista dzeu, insa nu ma duc la biserica), altora nu le pasa (ce treaba am eu cu biserica si religia?!), altii neaga (nu exista dzeu, nu exista nici diavol, natura si eu insumi imi determin viitorul).
cine are dreptate? probabil ca toti si niciunul. sunt eu aici sa ii judec pe fiecare in parte? nu. incerc doar sa ma inteleg cat mai bine cu fiecare dintre ei si astept feedback din partea fiecaruia.
|
Aetismul nu este o religie ..Este o neoranduiala si o harababura ..Este o conceptie a omului...prin simplul fapt ca nu crezi ca exista Dumnezeu ..nu inseamna ca ai o religie si dimpotriva inseamna ca nu ai nici una.
In schimb atei nu au o doctrina comuna ci fiecare din ei sunt asa din cauza indiferentei ..
De fapt fiindca li s-a parut mult mai comod de aceea au ajuns sa nege Existenta lui Dunezeu..desi pe ei ii mustra constiinta mai ales spre sfarsitul vietii.chiar daca ei nu vor sa recunoasca acest lucru..si tin ca orbul de ciumag. De constiinta nu pot scapa.
Ea este prima lege pe care Dumnezeu a sadit-o in om atunci cand la creat..Chiar si diavoli au aceasta Constiinta ca Dumnezeu exista si mor de spaima numai cand ii aud numele(Iisus)
|
Am spus ca etse o credinta. Aceasta este de fapt fondul problemei: a crede sau a nu crede. Cunosc persoane respectabile care sunt credincioase. Cunosc si persoane care sunt atee si care reprezinta un model de conduita.
Este atat de important in ceea ce crede sau nu rede vecinul meu de scara?