Subiect: cuvinte de folos
View Single Post
Vechi 07.11.2014, 10:39:19
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Pericolul neorânduielii

Povestea Gheron Iosif despre un călugăr îmbunătătit pe nume Teofilact, pe care l-a cunoscut în Muntele Athos, că tinea cu străsnicie la respectarea programului de viată si a ordinii. Se pare că ar fi spus unui frate ce dorea să se nevoiască alături de el: "Ascultă, fiule, dacă vei ramane cu mine, vreau ca în viata ta să ai o rânduială si un program, pentru că fără acestea nu te faci călugăr. Priveste în jur lucrurile noastre, asa cum ti le spun: acolo este urciorul nostru, alături ceasca, acolo sunt lighenele, dincolo posmagii si celelalte, precum le vezi. Vreau să le gasesc totdeauna acolo. Dacă din întâmplare faci vreo greseală, prima dată îti voi aduce aminte de locul exact al lucrului, dar nu voi suferi a doua oară. Dacă continui pentru a treia oară neoranduiala, te voi ruga să-ti iei lucrurile tale si să pleci, ca măcar pe mine să nu mă tulburi, dacă tu nu vrei să te folosesti".
Frumos spus. Incerc si eu sa am o randuiala. Dar nu iese de nici o culoare, din pricini... lumesti. Si lupt si lupt, dar tot nu iese....
Reply With Quote