View Single Post
Vechi 07.11.2014, 15:05:07
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Iisus a oprit punerea in practica a legii date in vechiul testament prin care o femeie sa fie omorata cu pietre pentru sex in afata casatoriei, spunand "cine este fara de pacat sa arunce piatra".
Tot Iisus a transmis profetilor prin inspiratie si Vechiul Testament.El nu se contrazice pe Sine cand spune :Ati auzit ca s-a zis celor de demult: “Sa nu savarsesti adulter.Eu insa va spun voua: Ca oricine se uita la femeie, poftind-o, a si savarsit adulter cu ea in inima lui."

E diferenta intre s-a zis celor de demult si va spun (acum)voua . Destinatarii mesajului si imprejurarile istorice erau altele.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Iisus, prin asta, arata cat de primitiv este vechiul testament, si ca se poate si altfel.
Iisus nu "arata" prin asta ca e primitiv Vechiul Testament ci ca oamenii erau primitivi si ...nu se putea altfel atunci,cand "s-a zis celor de demult".Nu era vorba de iubirea lui Dumezeu ci de receptorii mesajelor.

"Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa implinesc. "
E diferenta intre "a strica" si ''a implini".
Scolarul nu desfiinteaza adunarea si scaderea ,cand trece la integrale.Nu e opozitie intre VT si NT ci e crestere spre desavarsire.
Reply With Quote