View Single Post
Vechi 17.01.2008, 11:49:29
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de StoicaFlorina
Si casatoria si calugaria este bine placuta lui Dumnezeu. Se spune ca cei casatoriti stralucesc ca luna in fata lui Dumnezeu, dar calugarii/calugaritele stralucesc ca soarele.
Am auzit si lucrurile astea dar nu prea sunt de acord. Adica ce inseamna asta? Ca unii au o chemare pt o viata mai inalta iar altii pt o viata mai pacatoasa? Nu cred. Mai degraba cred ca nu conteaza atat de mult calea pe care o alegi cat conteaza sa faci voia lui Dumnezeu. Dumnezeu nu va judeca ca unu-i calugar sau altul e altceva ci va judeca dupa viata pe care a avut-o. Spunea par Rafail Noica f frumos ca e foarte gresita comparatia intre calugarie si casatorie. Calea cea mai inalta e cea pe care a ales-o DOmnul pt tine.
Eu asa cred...

As avea o intrebare despre problema calugariei. Nu stiu cine a citit pe Sf Ioan Gura de Aur ( care era necasatorit ) vorbind despre casatoriei. SI a vorbi cu adevarat cu o "gura de aur". A vorbit f f frumos ( cei care au citit cred ca sunt de acord ). Stie cineva ceva scrieri in acelasi fel despre calugarie ( preferabil tot de Sf Ioan Gura de Aur )?

Reply With Quote