View Single Post
Vechi 17.01.2008, 12:42:38
freddi freddi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.01.2008
Implicit

[quote=cod_gabriel]
Citat:
În prealabil postat de sisu
Intr-adevar e posibil ca versetul sa se refere la faptul ca Isus este primul nascut, deci fratele cel mai mare (fratele cui?).
Dar vedem ca in acelasi verset biblia ortodoxa (romana!) a modificat doi termeni.

"55. Au nu este Acesta fiul teslarului? Au nu se numește mama Lui Maria și frații (verii) Lui: Iacov și Iosif și Simon și Iuda?
56. Și surorile (verișoarele) Lui au nu sunt toate la noi? Deci, de unde are El toate acestea?"
Argumentele legate de limba ebraica, se verifica prin textul evangheliilor. Nu e nevoie sa stim ebraica.

Trebuie sa tinem cont de original in interpretarea Scripturii. NU mi se pare corect ca s-a adaugat in BOR (chiar si in paranteza) interpretarea cuvintelor (frati, surori). Fiecare cuvant adaugat sau scos din scriptura v-a avea (si are) consecintele ei.
Poate nu stiti, topikul acesta l-am inceput eu. imi pare rau ca am fost scos din anumite motive de care imi pare rau. Ideea de baza a fost "Scriptura modificata?" aceste modificari s-au facut in mod cert tinand cont de celelalte traduceri care exista.

Reply With Quote