View Single Post
Vechi 17.01.2008, 13:58:04
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

-de Párintele Cleopa Ilie (de la Sihastria)-
Cum inseala diavolul pe om.

Era un calugar pustnic, mare sihastru in pustie, in partile Alexandriei, cu numele Ilarion. Avea aproape o suta de ani. El s-a rugat lui |Dumnezeu cativa ani de zile: “Doamne arata-mi mie cum inseala diavolul pe oameni, ca eu, cand vin oamenii aici sa le spun: <Oameni buni, paziti-va, uita asa, asa> Care-I mestesugul lor si metoda de a-I intoarce pe oameni de la calea cea buna si de a –I face robi pacatului si a-I duce in iad? Cum castiga ei mai multe suflete pentru iad, decat ingerii pázitori pentru Imparatia Cerului? S-a rugat parintele un an, doi, trei si nu i-a raspuns Dumnezeu.
Intr-o noapte, stand el la rugaciune, in putera noptii fiind, afara era luna ca ziua, s-a deschis usa singura si a intrat ingerul Domnului. Un tánar, frumos foarte. Cu o cununa pe cap si avea o tichie de aur la frunte. Cu toiag de aur in mana si cu vesminte ca fulgerul pe el.
Si a intrebat: “Párinte, ce te rogi mata?” “Sa-ti spun drept, eu ma rog la Mantuitorul sa-mi arate cum ii inseala dracul pe oameni si-i duce la iad”.
“Uite, parinte, ia Sfanta Cruce in mana, ia toiagul tau, fa semnul Sfintei Cruci, iesi din chilie si mergi pana in poiana, stai langa un copac, acolo. Dar sa nu te temi de ce vei vedea! Eu sunt cu mata si ce-I vedea noaptea asta in poiana si ce vei auzi, ai sa scrii, ca sa ramana la neamurile din urma, ca sa stie cum inseala diavolul pe oameni. Sa nu te temi, ca ai sa vezi lucruri infricosatoare”. Si ingerul a disparut.
El, cand a auzit ca l-a invatat sa se inarmeze cu semnul Sfintei Cruci, a cunoscut ca este de la Dumnezeu chemarea si s-a dus,zicand in minte rugaciuni, si a ajuns in poiana. Era liniste mare; nu batea vantul in noaptea aceea. Numai luna si stelele se vedeau. S-a dus batranul langa un copac si statea luand aminte.
(va urma)
Reply With Quote