Citat:
În prealabil postat de alexdu
Ce inseamna sa facem promisiuni catre Dumnezeu? Ce promisiuni ati facut catre Dumnezeu?
|
Cred ca promisiunile de acest fel sunt cele mai mari provocari pe care le facem diavolului.
Despre provocari, stiu ca am avut naivitatea sa ma cred mai presus de pacatele altora, spunand ca eu niciodata n-as fi capabil sa fac "cutare lucru". Si Dumnezeu i-a ingaduit diavolului sa ma ispiteasca mai mult decat ma credeam eu in stare sa rezist. De-atunci incerc sa nu mai judec pe nimeni, fiindca stiu ca nu eu sunt cel tare in virtute, ci mila lui Dumnezeu.
Despre promisiuni? Candva am pierdut un cec. Erau banii pe o saptamana. Nu era neaparat o suma insemnata, dar pentru mine conta destul de mult. Am rascolit peste tot, dar fila de cec parea sa fie de negasit. Si mai erau doar cateva zile, pana la trecerea celor trei saptamani, cand expira practic valabilitatea cecului. Sau cel putin asa ni se spusese de la inceput. Atunci am spus simplu, fara rugaciuni sau alte formalitati: "Doamne, daca ma ajuti sa gasesc cecul, n-am sa pastrez nimic pentru mine, ci voi face o milostenie in numele Tau!" Ei, nu va spun ca in scurt timp, am gasit cecul!... Aparent, n-am facut ca cel cu parcarea: "Multumesc, Doamne, am gasit, nu mai e nevoie sa ma ajuti!" In sinea mea, promisiunea era clara si de neschimbat. Dar incepand chiar de a doua zi, am fost asaltat de atat de multe neajunsuri incat practic, a trebuit sa apelez inclusiv la acei bani. Timpul trecea, situatia a revenit la normal, iar eu mai aveam promisiunea plasata undeva intr-un viitor incert. Si atunci Dumnezeu a intervenit in acel fel cu totul special, amintindu-mi ca promisiunile facute Lui, nu pot fi vorbe goale. Rusinat, mi-am cerut iertare si am facut ceea ce trebuia sa fac.
De atunci nu mai spun nimic, ci doar "gandesc": "Doamne, ajuta-ma sa fac voia Ta si acolo unde voia mea pare a fi alta!"