Subiect: Pacate televizor
View Single Post
Vechi 10.11.2014, 13:47:03
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

O sa va citesc articolul, cu siguranta, dar va intreb asa apriori, daca credeti ca in cazul de fata femeia ( concubina) este vinovata de pierderea castitatii lui.
Defapt nu-mi amintesc daca s-a exprimat ca traiesc impreuna si urmeaza sa se casatoreasca sau sunt doar prieteni.
( sorry, am recitit si m-am lamurit. Stau impreuna de un an. )

Despre definitia concubinajului, iata o varianta tare nastrusnica si intoarsa pe dos:
In timp ce majoritatea oamenilor se casatoresc fie la starea civila+ biserica, fie numai la starea civila, ei sunt numiti cu totii soti, casatoriti.
Un exemplu invers este cel al unei " vedete" pe plan local, recte N. Guta, care s-a cununat cu o anume doamna doar la biserica, nu si la starea civila, cumface toatalumea si cum reglementeaza si legea, la noi in tara. Drept pt care presa ii numeste " concubini"! De ce? Pt ca nu sunt casatoriti oficial, legal, si in fata statului. Cununia religioasa din pacate nu ii da nici un drept civil femeii in fata barbatului respectiv. Iar daca avea sau nu dreptul sa o insele, desi e evident ca nu, in virtutea cununiei religioase ( desi la etnia lor pare ca nu e un drept ci o " obligatie" a barbatului, cu cat e mai capabil, sa tina in paralel 2-3 case cu neveste si copii, basca amante " cate da Dumnezeu"), lumea inca isi pune intrebari, deaorece nici pt asta legea civila, lumeasca, nu il poate sanctiona

Last edited by fallen; 10.11.2014 at 13:59:24.
Reply With Quote