Citat:
În prealabil postat de fallen
Si daca ce am facut eu a fost cinstit si corect - dupa valorile mele morale, desigur- iar ce voia el era necinstit si incorect - tot dupa valorile mele, dupa ale lui, nu - ?
|
Daca valorile tale morale sunt conforme cu ce ne-a invatat Domnul Hristos este in regula. Nu ai de ce sa-ti faci probleme. Il impaci tu cumva pe sotul tau.
Citat:
Acum se poate pune si intrebarea daca valorile mele dupa care judec sunt cu adevarat cele corecte, si nu sunt totusi subiective, discutabile..
|
Ei, asta doar tu o sti si daca ai dubii, duhovnicul te poate lamurii.
Singurul mod de a scapa de dubii cu privire la faptele noastre este de a intreba duhovnicul. Si daca nu avem unul ori nu credem in sfatul preotilor, ramanem nelamuriti sau intrebam un prieten de incredere.
Citat:
( este un caz care imi da ceva bataie de cap in ultima vreme: un individ mai nonconformist este casatorit cu sotia doar religios, nu si civil ( paradoxal). Ce drepturi ( civile) ii confera sotiei acest statut?
|
Casatoria doar religioasa fara cea civila? N-as fi crezut ca se face si asa. Parerea mea este ca nu are "valabilitate". Dar nu sunt in masura sa judec eu "valabilitatea"
O femeie care traieste cu un barbat fara cununie civila nu se numeste sotie ci concubina si nu are niciun drept civil in cuplu decat daca au facut vreun contract legalalizat intre ei cu drepturile si indatoririle fiecaruia, cine stie?