Subiect: Ce e iertarea?
View Single Post
Vechi 11.11.2014, 14:18:01
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Vedeti, depinde din ce punct de vedere privesti. Din cel religios, chiar daca esti casatorita civil, fara cununiereligioasa, in fata lui Dumnezeu nu esti sotie, ci traiesti in pacat, curvie, etc...
Cununia civila fara cea religioasa este un pacat. Multi nu-l recunosc. E treaba lor dar tot pacat este chiar daca nereligiosii nu recunosc asta.

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Situatia inversa este foarte inedita, intr-adevar...si mi se pare ca oficial nici macar nu e legala...am maiauzit de un cuplu de tineri dinMoldova, care intai s'au cununat religios pt ca nu au vrut sa traiasca in pacat si abia duoa cateva luni,'vara urmatoare cand au terminat scoala au facut cununia civila, si acum asa ar vrea si al meu sa faca, dr din cate stiu eu la noi in tara nu e legal ai nici un preot nu are voie sa oficieze cununie religioasa fara dovada celei civile. In alte tari toti preotii si predicatorii din toate cultele au si dreptul legal, juridic de a incheia casatorii...

Uite ce spune vrednicul de pomenire Pr. Ilarion Argatu, Despre căsătorie (Editura Mila Creștină, Fălticeni, 2007)
"Sunt unii credincioși care solicită să se cunune numai religios, iar la Primărie nu, invocând diferite motive. Este bine să se facă acest lucru ?

Nu este bine. Aparent, s-ar motiva că nu contează cununia civilă atât de mult înaintea lui Dumnezeu, ci cununia religioasă. Am spus aparent, pentru că, Dumnezeu leagă legile sale Dumnezeiești de cele pământești. Lui Moise îi poruncește Dumnezeu orice lege si orice manifestare cultică, pe care trebuie să o îndeplinească poporul evreu. Observăm că multe din legile civile și omenești din viața socială a acestui popor, sunt poruncite de către Dumnezeu cum și în ce chip să se împlinească. De multe ori legile pământești sunt întruchiparea celor cerești și legile cerești sunt model legilor date de Dumnezeu pe pământ. Legile pământești trebuie să fie în deplină armonie cu cele cerești. Atunci când sunt în contradicție, se petrece pe pământ dezordinea, haosul și neorânduiala, aducând foarte multă suferință între oameni și în același timp și mânia lui Dumnezeu. "

http://www.doxologia.ro/familie/sfat...cununia-civila
Reply With Quote