Citat:
În prealabil postat de Corinusha
florentina, tot cu comunicarea trebuie sa o scoateti cumva la capat; ar trebui sa inteleaga si sa iti explice ce nu ii convine, mai ales daca zici ca e cu 10 ani mai mare; ar trebui sa aiba atata discernamant si putere de intelegere, iar tu ar trebui sa ii asculti nemultumirile in prima faza fara sa il intrerupi, apoi sa cautati niste solutii rezonabile impreuna sa fie bine de ambele parti. Sunt sigura ca se poate. Cu iubire si rabdare orice se poate...
Ce cred eu ca ar trebui relatiilor e comunicare multa; si mai ales, sa ascultam ce are de zis cel de langa noi si sa analizam bine orice...impreuna, pentr a gasi solutii bune. Certuri si divergente sunt in orice familie, fie ei proaspat casatoriti, fie ei impreuna de 30, 50 etc ani. Important e sa trecem peste ele si sa le gasim o rezolvare.
offtopic: ce gandire profunda am azi :))
|
Corinusha, pentru comunicare si impartasirea gandurilor, nemultumirilor, problemelor trebuie sa ai un "partener rezonabil si echilibrat care sa poata comunica".
Dar daca partenerul este frate cu bizonul si ruda cu magarul, atunci ce te faci?
Pentru ca nu ai cu cine vorbi. Si vorbesti la pereti cu un .. infantil, cu un cretin, un incapatanat, un golan, un afemeiat/o ...., sau cine stie ce patimi il mai conduc pe respectivul.
Ce spui tu presupune o persoana normala. Problema in cupluri este "normalizarea" bizonului si abia apoi comunicarea. Un dus rece merge uneori in care sa-i zici bizonului: bai boule, trezeste-te ca esti prin santuri, cel putin fii rezonabil, daca tot mergi prin santuri.... (scuze pt virulenta).
Iar daca amandoi sunt bizoni atunci e frumos de tot, fiecare trage caruta la care sunt inhamati in ce directie ii place lui.
Expresia mea pentru problema asta a partenerului plecat cu pluta este: cu bizonul la plimbare plin santuri si prin mlastini.