Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Exista multe cazuri medicale in care ar muri si mama si copilul daca nu s-ar face avort. Deci e mai bine sa moara si mama si copilul decat sa se faca avort?
|
"Multe"? Hai să fim serioși! Poți să dai o cifră, o statistică, o exemplificare? Concret, nu blabla!
Astea sunt cazuri rarisime, mai ales în timpurile noastre. Or fi fost în istorie...
Așa că nu poți argumenta o poziție apelînd la o excepție rarisimă. Nu e corect.
*
În ce privește posibilitatea reală ca mama și copilul să moară împreună, asta-i treabă grea, din canonul medicilor. Mie inima nu-mi îngăduie să contemplu perspectiva de a muri unul sau altul ori amândoi. Iar mintea îmi spune că aici e treabă de doctori, numai ei știu cel mai bine cum se rezolvă astfel de situații, unde sunt în joc multe variabile simultan. E foarte complex câmpul decizional, dă-ți seama te rog și nu simplifica grosolan; nu merge aici cu schematismul cugetării.
Dar dacă vrei un răspuns la dilema nefericită pe care o ridici: în nici un caz nu lăsăm să moară mama ori copilul. Salvăm pe cine putem, pe cine este viabil, pe cine răspunde la tratament, pe cine avem semne clare că voiește să trăiască. Luptăm să îi salvăm pe amândoi, cu credință tare că Dumnezeu ne ajută și pe noi și îi ajută și pe ei. Iar dacă poate fi salvat numai unul, îl salvăm pe acela făcînd toate cele ale salvării - așa cum știu medicii.
Punem accentul pe ceea ce putem face pentru viață, nu pe ceea ce nu putem face sau putem face pentru moarte.
De restul Se ocupă Dumnezeu, întrucât El nu e străin de ale noastre ci e mereu cu noi, aici, acum - până la sfârșitul veacurilor.