Citat:
În prealabil postat de catalin2
Problema e ca geocentrismul nu este amintit in Sfanta Scriptura, cum spune si site-ul hexaimeron...
|
Catalin2, probabil ca nu ai citit cu atentie ce scrie pe saitul respectiv, probabil ca tu ai inteles altceva ...
Extras din
http://www.hexaimeron.ro/Contact/Contact.html
Scopul acestui site este acela de a prezenta și actualiza învățătura Bisericii reflectată în Sfânta Scriptură și tâlcuirile Sfinților Părinți, legată de facerea lumii. Cuvântul "hexaimeron" provine din greacă, hexa înseamnă "șase", și imeron înseamnă "zile", și se referă la cele 6 zile descrise în capitolul I al cărții Facerea. Hexaimeron definește acele comentarii patristice care abordează referatul biblic al creației. Primul scriitor creștin care a folosit acest termen a fost Teofil de Antiohia, însă, cel care i-a dat consistență a fost Sf. Vasile cel Mare.
Va rugăm să observati că numele site-ului este hexaimeron.ro și nu geocentrism.ro sau creationism.ro. Așa cum vă vom prezenta în continuare, nu geocentrismul este subiectul și nici scopul principal, ci, exact acela din enunț: cele 6 zile ale Facerii Lumii așa cum le descrie Scriptura și le tâlcuiesc Părinții, mai ales în omiliile intitulate "hexaimeron".
Dupa parerea mea, treaba cu geocentrismul tine de o cu totul alta perspectiva si anume strict din perspectiva stiintifica. Eu personal cred ca "geocentrismul" este varianta corecta si am suficiente argumente stiintifice prin care-mi pot sustine afirmatia ... dar nu doresc sa dezvolt subiectul si nici sa conving pe cineva despre acest lucru ...