Subiect: Independenta
View Single Post
Vechi 15.11.2014, 02:08:11
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndraEu Vezi mesajul
Doamne ajuta dragi colegi.As vrea sa va cer parerea voastra...
Este pacat sa iti expui parerea? Daca unul din parinti este mai posesiv pe copil, el fiind mare, se baga in treburile lui si nu ii respecta independenta, faptul ca doreste sa faca cum doreste el anumite lucruri nu cum vrea parintele respectiv.. e pacat?
Cum poate sa il faca pe parinte sa inteleaga ca nu mai e nevoie de grija lui asa mare, de parerile lui daca nu ii sunt cerute... ci sa aiba mai multa incredere pe copilul lui ca poate si singur si ca vrea sa decida si el.
Este pacat daca copilul ii spune parintelui " vreaus a decid eu, vreau sa vezi ca am crescut si ma pot descurca si eu".....
Astept parerea voastra, cum poate un adult in devenire sa ii spuna parintelui sau sa discute cu el sa il ajute sa inteleaga ca vrea spatiul lui, vrea sa ia decizile lui fara parinte si atatea... ce e de facut?
Depinde de foarte multe detalii...
Parintele este asa dintr-o iubire posesiva pentru ca tu sa nu suferi sau dintr-o grija si frica exagerata ca sa nu sufere el in cazul in care tu dai rateuri?
Desi pare ca parintii sunt plini de iubire neconditionata ,ca te iubesc si te sustin oricum,am intalnit in Romania destui parinti care predau autoritatea si trec la masuri corectionale nu pt ca-si iubesc progenitura de nu mai pot,ci pt a impiedica o eventuala imagine proasta in socieatate in caz de esec al copilului.Multi nu pot face fata "gurii lumii" care este pt ei ca o doua autoritate in stat.
Poate fi o trasatura a oamenilor slabi de personalitate sau a celor fuduli,care au pretentia sa fie stimati pe masura investitiei pe care o fac in copii.
Acest gen de parinti nici nu-si iubesc copiii pana nu ajung"cineva"! Cineva care sa le stimuleze orgoliul si sa compeseze anii pierduti si tineretea ofilita.

Detaliile in cazul tau inseamna mult.
Nu stim daca parintele respectiv este autoritar deoarece copilul este faimos pentru alegerile sale proaste din parcursul timpului ?!

Daca problemele de"independenta"vin din alegerea prietenilor si a modului cum alegi sa-ti traiesti viata ,inclin sa le dau dreptate parintilor.
Cu atat mai mult cu cat inca stai pe spatele lor.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote