View Single Post
Vechi 15.11.2014, 02:27:09
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Woooow, ati scris mult azi. Se pare ca ati avut ce discuta, eh? Iata si contributia mea adusa discutiei:

Nicaieri in lege nu scrie ca Romania este o teocratie bazata pe religia ortodoxa. Statul nu se afiliaza cu nici o religie, deci Romania nu este o tara ortodoxa. Romania este a tuturor romanilor, nu numai a ortodoxilor.

N-am zis ca e ceva rau in icoane in scoli publice. Dar in momentul in care agati o icoana, sa fii pregatit sa agati si alti idoli ale altor religii.

Mi se pare mie, sau scoala "publica" nu se numeste si ortodoxa? Pe principiul spus de tine, ar trebui sa fiecare religie sa-si faca scoala ei, inclusiv scoala crestin-ortodoxa, si sa lase toata lumea scolile publice in pace (n-ar fi o idee asa rea, dar parca sunt prea multe scoli private).

Pentru ca minoritatile acelea au exact aceleasi drepturi ca si tine. Nu esti mai presus decat nimeni in tara asta daca esti ortodox, si nu esti mai inferior daca esti alta religie. Nu-mi amintesc sa fie mentionat undeva ca Romania este o teocratie.
Dar de ce sa faca tocmai Romania asa?
Ai fost tu pe alte continente si ai vazut prin scoli in Japonia,pe Iisus?
Sau in Africa?sau in India?Pe aceste continente crestinii sunt in minoritate si nu au cerut nimanui sa-si agate icoane prin scoli,decat daca sunt scoli infiintate de crestini,ale lor proprietate personala!
Du-te si pune icoane ortodoxe in scolile de musulmani si dupa aia spune-mi ce se intampla?!

Oricine vrea icoanele altui idol si studierea altei religii in scolile publice din Romania -in care recesamantul arata ca este o tara majoritar ortodoxa,nu are decat sa-si construiasca propriile scoli si sa faca acolo tot ce doreste fara sa mai deranjeze MAJORITATEA.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote