Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Icoane in scoli mai gasesti in scolile rurale. La oras rar mai gasesti asta. De aceea probabil n-ai auzit obiectii.
|
Vorbești din închipuiri (sau din auzite). Fii mai atent când prezinți date din realitatea concretă!
*
În ultimii 3 ani cât am fost profesor (2008-2009; 2012-2014) am predat în mai multe licee din București. În fiecare dintre aceste licee sunt cel puțin 35 de săli de clasă unde se fac cursuri.
În (aproape) fiecare clasă se află cel puțin o icoană, adusă de elevi, uneori de câte un profesor iubitor de icoane, în acord cu elevii (am întrebat și așa mi s-a spus de către elevi).
În multe clase, copiii au ales (știu asta pentru că, de asemenea, am întrebat pe elevi) să pună o icoană deasupra catedrei, câte o icoană între ferestre (unele clase au 4-5 ferestre mari), cel puțin o icoană pe peretele dinspre hol și cel puțin o icoană pe peretele din fundul clasei.
În unele clase se află o singură icoană. În foarte puține clase nu se află vreo icoană, prin înțelegerea dintre elevi și diriginte.
Mă refer la licee importante din București, cum ar fi Colegiul Național de nivel european "V. Madgearu", cu profil economic. Sau liceul "Jean Monnet" sau liceul de muzică "Dinu Lipatti" sau liceul "Alexandru Vlahuță".
Cu ocazia diverselor întâlniri (workshop-uri, lecții deschise etc.) la care am participat și în alte licee din Capitală, am remarcat aceeași situație: în sălile de clasă se află icoane (în Colegiul "Caragiale", în Colegiul "Ghe. Lazăr", în Colegiul "Sf. Sava").
*
În școlile generale e aceeași situație. Părinții și învățătorii, respectiv diriginții, au convenit plasarea icoanelor în fiecare sală de clasă. Așa e în școala unde învață fiul meu, așa e în școlile unde am predat ca profesor de șah, așa e în After-School-ul unde am lucrat câțiva ani.
*
Soția mea care se află acum lângă mine îmi confirmă că și în grădinița unde ea este educatoare situația e similară: în fiecare sală se află cel puțin o icoană. Comitetul părinților a ales aceasta
*
În fața acestor date din realitatea concretă a școlilor din Capitală (pe care o poate proba oricine dacă trece pragul unei școli), te rog să îți retragi afirmația falsă pe care ai făcut-o și să te abții pe viitor de la dezinformare. Mai ales în chestiuni atât de importante cum sunt acestea legate de viața în Hristos a copiilor și adolescenților români.
*
Despre sălile de curs din cadrul facultăților nu pot spune care e situația, nu am mai călcat de vreo 7-8 ani prin amfiteatre. Exceptînd, desigur, Facultatea de Teologie unde, o să râzi, nu sunt chiar în toate sălile icoane... !?.........:)