View Single Post
Vechi 15.11.2014, 22:05:49
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Oare mai conteaza? Oare nu se stia de la bun inceput ca asa au mers si asa vor mai merge lucrurile in Romania? Oare nu se vede ca tocmai pe asta se mizeaza: "Multi, dar prosti! Prosti! Dar multi!" Fie ei tigani taietori de frunze la caini, dar cu familii numeroase (la vot conteaza enorm), care nu presteaza niciun fel de munca in folosul statului, dar alocatii primesc chiar daca pensionarii nu vad vreodata vreo particica mica din contributiile acestora la stat. Fie ei oameni fara capatai, care bat carciumile, facand filosofie "profunda", mai ales dupa obisnuita cinzaca!... Dar mai ales, oameni tristi care practic n-au de ales. Ei stiu ca nu au dreptul sa gandeasca altfel, atat timp cat patronul care le da de munca le-a spus direct, pas cu pas, ce trebuie sa faca, unde trebuie sa mearga, cu masina personala si cu cine, si asa mai departe.
Easte oare roman sa nu cunoasca aceste lucruri? Nu. Toti stim! Ba ne mai si amuzam dupa vot, povestind fiecare celuilalt ce am vazut pe unde am trecut intamplator in cursul zilei de votare: "Oamenii lui Cutare", erau in localitatea X, pe la ora h!"... Apoi toate trec, viata intra in acelasi firesc umilitor, sefii binevoitori redevin intransigenti, iar prostii... tot ca ei!... Timp de 4 ani, nu-i mai ia nimeni in seama!...

Se avanseaza, vad, vorbe grele, catalogand direct: candidatii lui mamona. Chiar asa? In urma carui duh a aparut aceasta viziune? Cat de induhovniciti ne credem sa dam asa verdicte? Rataciti suntem toti, fara exceptie, dar cu sanse la indreptare. Depinde de noi daca dorim sa ne indreptam. Apartinand lui mamona...
Sau... "suntem atat de redusi incat nu vedem ca nu exista solutie si ca oricum ar fi, de Victor Ponta nu scapam, in sensul ca daca nu devine Presedinte, ramane Prim-ministru!" Sa fie asta raul cel mai rau in Romania? Am mai spus-o si repet: potential, fiecare politician, are calitati speciale. Important este sa le foloseasca in numele tuturor romanilor, nu doar a unui grup restrans. Aici cred eu ca este rolul unui Presedinte ca Iohannis! Dar... nu mai conteaza acum. E clar ca numai Dumnezeu mai poate schimba ceva. Puterea omului (Ponta!) deocamdata este destul de consistenta! Fie ca cel mai bun (pentru tara noastra) sa-l ajute Dumnezeu cum stie El mai bine, dandu-i intelepciune si ganduri curate!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote