Mai grav este ca am vazut postarea cuiva pe fb, si de atunci sunt in mare tulburare. Era un articol despre Postul Craciunului, pe care il distribuise maica-mea, si l-am deschis numai pt ca avea niste imagini ( icoane) foarte faine. In general m-am prins ca sunt stupiditati de genul " ce sa faci si ce sa nu faci in ziua sf cutare", obiceiuri, superstitii, etc... si ce sa vezi? La postarea originala, se trezeste un cretin sa comenteze " fir-ati ai ...de popi, ar trebui sa va dam foc"...
Ceea ce m-a pus un pic pe ganduri...oare chiar e ok pe o platforma de socializare sa exprimi asemenea pareri? Ok, daa injuri sau jignesti, asta e, esti doar mitocan, dar sa dai foc, deja e o amenintare, o infractiune...daca zicea sa le dam foc la homosexuali, de ex, imediat se autosesiza consiliul pt discriminare; dc eu de ex ii scriam fostului ca ii dau foc, putea face plangere penala...
Mai grav e ca astfel de instigatori si cei care ii sustin, nu vor intreprinde ei nimic in acest sens. Vor sta acasa si vor astepta ca noi sa ne revoltam, sa nu mai mergem sau sa ne revoltam in biserica, sa luam vreun popa la bataie, etc.... in schimb ei nu-si asuma nicio responsabilitate. Daca vreun psihopat pune foc la o biserica, apoi declara cand e interogat ca a facut asta pt ca asa a scris x sau y pe fb ca ar tb sa facem???
A fost pe vremuri un incident la o scoala cu o bomba, sau cu un elev inarmat, care a macelarit niste profi...ce este tragic este ca daca in zilele premergatoare ar fi vorbit cu colegii e retele de socializare si si-ar fi exprimat intentiile de a pune foc la scoala sau la vreun prof anume, multi ar fi salutat initiativa, i s-ar fi parut amuzanta... asta dc nu cumva el ar fi zis " ce naspa e scoala si profii" si ceilalti, din vorba in vorba, sa ajunga la " hai sa-i dam foc"...iar un nebun chiar s-o ia in serios si s-o puna in practica, crezand ca face un serviciu colegilor si un gest memorabil

( mi-adusei aminte ca atat in liceu cat si in fac, circulau povesti despre un anumiti profi, ca ar fi fost batuti, amenintati, bagati intr-un sac si pusi pe o bordura si speriati ca sunt pe marginea blocului, etc...lucruri care desi erau " amuzante", nu puteau fi adevarate...m-am cam prins cand aceleasi povesti, similare, le-am auzit si in fac, cu alt personaj...grav e insa ca desi era un lucru " grav", cineva chiar se gandise la el, il concepuse, iar restul l-au salutat! )