Eu la religie, in 11 din 12 ani de religie am facut aceleasi lucruri over and over. Am invatat 3-4 rugaciuni aceleasi), am invatat/ne-am reamintit nuste colinde, am invatat cele 10 porunci, am discutat pe marginea pildelor si cam atat.
In clasa a 12-a am dat-o si in folosofeala, si am vorbit si despre homosexualitate si avort, am vorbit putin si despre noul testament si am vorbit si despre pacat, si tupuri de pacate (da,religia din clasa a 12a m-a ajutat)
Atat. Pai in stilul asta nu merita sa faci atatia ani de religie, daca ti se predau in fiecare an aceleasi lucruri.
Daca s-ar pune programa la punct si profesorii de religie s-ar tine de ea, ar putea fi foarte interesanta ora de religie.
Niste istoria ortodoxiei, geografia ortodoxiei etc. ar prinde foarte bine. Tot ce am invatat eu mai pe bune despre religie, context istoric si geografic etc. a fost din carti si din studiul scripturii si a altor scrieri pe baza scripturii. Nu m-au ajutat orele de reigie deloc sa fiu mai credincioasa.
Ah, am mai aut avantajul ca in clasele 1-4 sa ne duca pe toti profesoara la spovedit si impartasit.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
|