Citat:
În prealabil postat de Inorogul
1) In familie. Nu imi amintesc sa fi ratat vreodata o astfel de sarbatoare crestineasca. Pe linia tatalui, familia mea este puternic crestinizata (nu cred e expresia cea mai potrivita dar n-am gasit alta pe moment). Poate veti fi surprinsa, desi nu ar trebui, sa aflati ca bunicul, tatal meu si singurul unchi fac parte din sanul bisericii. Bine, bunicul facea, pt. ca nu mai traieste. ...Nu o sa intru in detalii acum pt. ca nu are rost. Cert este ca se serbeaza cat de crestineste posibil in familia mea. Muzica bisericeasca, colinde, muzica clasica, masa mare, cu multi membri ai familiei (nepoti, fini, nasi, veri, matusi etc.), recent chiar cu invitati din sanul bisericii. An de an primim coruri deosebite de copii de la Conservator sau Seminar. Si eu si sotia iubim sa ii auzim cantand.
Atmosfera este cat se poate de decenta. Nu se exagereaza cu bautura, sub nicio forma. ...Poate cu mancarea, ca au mare priza la public preparatele traditionale :).
2) Am doua perechi de fini. Am botezat deja un copil si, un al doilea, de la alta pereche de fini, este pe drum, ca sa zic asa. Si copilul meu a fost botezat. Doar ca el, la varsta asta, inca nu stie si 100% nu il intereseaza.
Nasii au insistat sa impartaseasca copilul si noi nu ne-am impotrivit catusi de putin. Am cerut doar sa fie dus cu lingurita proprie, din motive de igiena. Eu nu am fost cu ei (a fost sotia) pt. ca aveam ceva mai important de facut, dar nu as fi ezitat in mod special.
Acum voi incerca sa concluzionez, nu neaprat intr-o forma scurta:).
Cred ca am scris anterior ca eu nu intru cu fesul in biserica. Evident, am vrut sa spun mult mai multe cu asta. Daca trebuie sa stau intr-un picior si sa scuip spre Rasarit, si nu am probleme fizice care sa ma impiedice sa fac asta, o voi face. In cel mai rau caz scap un zambet. De ce fac lucruri in care nu cred? Simplu: din respect!
|
Multumesc, acum imi explic foarte multe aspecte! ( deja reprezentati o categorie aparte)
Totusi ati auzit cat ati avut tatal, bunicul, unchiul, in biserica, sa se imbolnaveasca cineva de la acea lingurita ? Ma refer grav, hepatita, tbc, mononucleoza, ca gripa si strepto/stafilococi ii iei oricum in aer, in aglomeratie. Ma gandesc totusi ca contactul e prea scurt si nu scuipa nimeni in lingura aia. Microbii se elimina in special prin expiratii fortate, stranut, tuse, insotite de secretii patologice, ceea ce se intampka foarte usor in locuri inchise si aglomerate ( inclusiv autobuze). Mie mi se pare din cate aud de la mame, eu nu am avut norocul, ca la fel sunt de bolnaviciosi si copiii care merg la biserica ai cei care nu merg decat la gradinita sau nici macar...