Citat:
Īn prealabil postat de fallen
Totusi ati auzit cat ati avut tatal, bunicul, unchiul, in biserica, sa se imbolnaveasca cineva de la acea lingurita ? Ma refer grav, hepatita, tbc, mononucleoza, ca gripa si strepto/stafilococi ii iei oricum in aer, in aglomeratie. Ma gandesc totusi ca contactul e prea scurt si nu scuipa nimeni in lingura aia. Microbii se elimina in special prin expiratii fortate, stranut, tuse, insotite de secretii patologice, ceea ce se intampka foarte usor in locuri inchise si aglomerate ( inclusiv autobuze). Mie mi se pare din cate aud de la mame, eu nu am avut norocul, ca la fel sunt de bolnaviciosi si copiii care merg la biserica ai cei care nu merg decat la gradinita sau nici macar...
|
Sper sa nu va suparati ca o sa va raspund sec: in ceea ce tine de sanatatea copilului meu am preferat sa ascult pediatrul in locul preotului. Consider ca doar unul dintre ei are aceasta autoritate. Am ales si i-am oferit doar unuia dintre ei "sansa" sa fie absurd si exagerat.
Nu exista studii care sa confirme faptul ca nu se pot lua boli in urma acestui act. Daca doriti va pot oferi eu articole care spun ca acest lucru este posibil.
Un exemplu banal:
Cele mai frecvente cai de transmitere a hepatitei A sunt:
ingerarea alimentelor si a apei ce au intrat in contact cu materii fecale infectate;
omiterea procesului de spalare a mainilor dupa utilizarea toaletei;
utilizarea instrumentelor de mancat/baut folosite in prealabil de o persoana infectata;
Sursa:
http://www.hep.ro/informatii/hepatita-a/
Imi puteti justifica motivul pentru care ar merita sa-mi expun copilul unui asemenea risc, oricat ar fi el de mic?