Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar
Mai întâi să vedem roadele, Moshule, roadele! Vorbim peste un an, doi, dacă ne-o ajuta Bunul Dumnezeu să ajungem acolo.
Deocamdată mulți români se bucură ca și cum am mai fi luat, parcă, o gură de aer... Era absolut necesar, speranța trebuie întreținută!
Dar vom ști să înnotăm ceva mai bine de-acum înainte? Vom vedea. Să ne concentrăm pe țintă!
|
Roadele? Pai toate stau in mila lui Dumnezeu. Se intampla uneori sa sadim un pom despre care avem toate informatiile ca face roade gustoase si multe, dar la noi, din anumite motive, sa nu se intample astfel. Nu pentru ca pomul e rau, ci... daunatorii sunt prea multi, iar asteptarile noastre prea timpurii si prea... goale. Ce tine de el, probabil va face, ce tine de noi... oare cum vom reactiona? Multi poate s-au complacut in acel "Las-o, bai, ca merge-asa!" Iar daca vor simti ca risca sa nu mai mearga, se vor razvrati ca si cum ar avea si dreptate. N-as vrea sa mai vorbim de sacrificiile celor care sunt deja satui de sacrificii, ci de cei care au ajuns sa creada ca a fi lenes e o calitate si ea tine de fler! Nu. Eu cred ca pana nu depasim aceasta stare de fapt si nu vorbim la concret de randament si eficienta, in toate ale noastre, vom merge tot in viteza melcului. Cat despre spagi si plocoane pentru absolut orice, catre cei platiti sa-si faca meseria in virtutea bunului-simt, sper sa ajunga Dumnezeu si la capitolul asta, ca prea e umilit bietul roman. Iohannis e si el un om cu limite si mari lacune, mai ales acum la inceput. Prin ce va trece, incepand chiar din aceste zile, cand coruptii din imediata apropiere vor incerca sa revina la vechea matca, e greu de presupus. Eu chiar cred ca e pus pe deratizare totala, dar avand in vedere ca cineva trebuie totusi sa-l sprijine si sa-l familiarizeze cu noua sarcina (care nu-i deloc usoara), nu stiu ce compromis va trebui sa faca si care va fi riscul. Simt totusi ca nu-i deloc naiv.
Acum, daca s-a intamplat sa fie ales el si nu celalalt, noi toti, oricare am fi, sa lasam orice vrajba si rautate, ca oricum nu ne-ajuta la nimic, si sa ii oferim sprijinul nostru, fiecare dupa puteri si... constiinta. In cazul in care nu dispunem de asa ceva, sa nu indraznim sa ne intrebam msi tarziu, de ce nu merge sau de ce n-a mers. Stiu, exista si posibilitatea sa ne dorim sa nu mearga, dar atunci chiar ca slujim la alt... domn!...