Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Eu la religie, in 11 din 12 ani de religie am facut aceleasi lucruri over and over. Am invatat 3-4 rugaciuni aceleasi), am invatat/ne-am reamintit nuste colinde, am invatat cele 10 porunci, am discutat pe marginea pildelor si cam atat.
In clasa a 12-a am dat-o si in folosofeala, si am vorbit si despre homosexualitate si avort, am vorbit putin si despre noul testament si am vorbit si despre pacat, si tupuri de pacate (da,religia din clasa a 12a m-a ajutat)
Atat. Pai in stilul asta nu merita sa faci atatia ani de religie, daca ti se predau in fiecare an aceleasi lucruri. .....
|
Sunt diverse situații și experiențe cu privire la desfășurarea activităților școlare, influențate atât de profesori cât și de elevi.
Copiii mei sunt încântați de orele de religie. Pe lângă activitatea desfășurată în clasă, au fost de-a lungul timpului multe activități interesante pentru ei, la care au participat împreună cu profesorii lor de religie.
Iată câteva dintre acestea: participare și obținere rezultate foarte bune la concursul "Sfinții, prietenii copiilor"; festivitatea de premiere a avut loc într-una din bisericile din cartier, prilej cu care am văzut mulți copii, împreună cu părinții lor, bucurându-se de premii și aprecieri. Parohia a oferit copiilor și profesorilor pelerinaje gratuite la mănăstiri din țară.
Deasemenea, de-a lungul timpului, copiii au realizat la orele de religie diverse desene, picturi - de ex. icoane pictate pe sticlă, foarte frumoase- ce au fost expuse în biserică. Nu vă mai spun cu câtă bucurie participă când sunt invitați să cânte în corul bisericii, sau să strângă și să împartă lucrușoare pentru alți copii.