Citat:
În prealabil postat de Inorogul
Stiti cum suna asta? Ca faza aia cu: Intrebare: "m-ai facut prost?", Raspuns: "nu eu, maica-ta"!
Cred ca ati facut un joc de cuvinte inutil. De data asta nu cred ca m-am exprimat eu gresit, in asa hal incat sa fi fost inteles gresit. Incer totusi sa explic: crestinii ii dezumanizeza pe atei nu prin prin simpla lor existenta, ci nominal, atribuindu-le "calitati" mai degraba din regnul animal decat din cel uman.
|
Inteleg ca va dezumanizati din cauza atitudinii crestinilor fata de d-voastra.
Citat:
Da, las mult de la mine daca doriti sa vorbim despre circumstante atenuante, ca sa zic asa. Lacomia despre care vorbesc eu nu este, de cele mai multe ori, una in adevaratul sens al cuvantului. Ea se realizeaza prin brese ale sistemului si imprejurari dificile, dar ramane tot lacomie.
Dar sa presupunem, intr-adevar, ca aceste cazuri sunt extrem de rare, precum floarea-de-colt. Va inselati daca considerati ca nu ar trebui sa se vorbeasca despre ele. Ar trebui sa va bucure atentia pe care o acorda mass-media acestor practici pentru ca acest sistem nu se poate vindeca daca nu se cunoaste boala. .
|
D-voastra ii vreti pe preoti jertfelnici ,eventual ca niste sfinti asceti mancand buruieni in pesteri. In Grecia un preot are salariu de 1000 euro iar in Romania cu salariul pe care il are un preot abia daca se poate intretine singur.,
In alta ordine de idei ganditi-va ca o societate cu multi atei nu poate da niste preoti la nivelul asteptarilor d-voastra.
Citat:
Sa nu intelegeti ca nu apreciez recomandarea, insa consider ca stiu mai bine decat cuviosul Serafim Rose motivele pentru propria-mi necredinta. Plusez chiar: stiu mai bine decat orice om de pe aceata planeta motivele pentru propria-mi necredinta. Plusez inca o data: nu doar ca le stiu, le si simt, de parca mi-ar apartine.
|
Le banuiti ,dar cuviosul spune foarte clar ca descoperirea lui Dumnezu in inima omului(acesta este si titlul cartii,de fapt o brosurica de vreo 15 pagini ,o conferinta tinuta unor studenti) depinde de structura sufleteasca a fiecaruia ,nu de cauze exterioare.