Citat:
Īn prealabil postat de anita
Inteleg ca va dezumanizati din cauza atitudinii crestinilor fata de d-voastra.
|
Nu, nu am spus asta. Se pare ca, intr-adevar m-ati inteles gresit si ca nu a fost rea vointa. Scuze!
Citat:
D-voastra ii vreti pe preoti jertfelnici ,eventual ca niste sfinti asceti mancand buruieni in pesteri. In Grecia un preot are salariu de 1000 euro iar in Romania cu salariul pe care il are un preot abia daca se poate intretine singur.,
In alta ordine de idei ganditi-va ca o societate cu multi atei nu poate da niste preoti la nivelul asteptarilor d-voastra.
|
Cum sa ii vreau pe preoti jertfelnici. Mi-as dori doar sa nu se mai pretinda asta, daca nu e cazul. Aveti dreptate cu societatea cu multi atei. Vedeti, eu nu sunt impotriva faptului ca platesc taxe si impozite pentru lucruri de care nu beneficiez in mod direct. Acesta este un principiu economic corect. Nu astept ca banii mei sa se duca doar catre proiecte de care sa ma bucur eu si familia. Din banii mei se poate face un pod peste Dunare, de care eu poate nu ma voi folosi niciodata. Imi doresc doar ca aceste lucruri sa fie utile si sa aibe cat mai multi beneficiari. Logic, astept ca un sistem echitabil sa faca si ceva concret pentru mine.
Citat:
Le banuiti ,dar cuviosul spune foarte clar ca descoperirea lui Dumnezu in inima omului(acesta este si titlul cartii,de fapt o brosurica de vreo 15 pagini ,o conferinta tinuta unor studenti) depinde de structura sufleteasca a fiecaruia ,nu de cauze exterioare.
|
15 pagini nu e un efort mare. Voi cauta.