Citat:
Īn prealabil postat de aubergine
Daca ati avea respect, nu ati ridiculiza ceea ce altii considera sfant. Nici bun simt nu aveti.
|
O dojana legata de bunul meu simt, din partea dumneavoastra, imi starneste amuzamentul. Daca ati avea respect fata de om in general, nu i-ati mai crede incapabili sa ofere o educatie sanatoasa propriului copil pe toti cei care nu adera la credinta dumneavoastra.
Nu este problema mea ca va considerati opiniile si parerile ca fiind sfinte.
Si eu am mare incredere in politicieni si toti cei care ii ridiculizeaza denota lipsa de respect, chiar si de bun-simt (cum spuneti dumneavostra), la adresa mea.
Sunt si absolut convins ca faceti plecaciuni in semn de respect cand auziti ca musulmanii vor avea parte de 72 de fecioare virgine in paradis.
Citat:
Permiteti'mi sa nu va cred cand spuneti ca ati lupta cu arma in mana pentru dreptul meu sa merg la biserica, bla blauri si vorbe in vant.
|
Va permit cu toata inima. Sunt convins ca a sunat siropos ce am spus eu dar asta si pentru ca am fost gresit inteles. Voi lupta pentru principiile si valorile democratice, care includ si libertatea religioasa. Nu mi-am propus sa lupt in mod special pentru credinta, daca asta v-ai imaginat. Cred ca am fost destul de clar cand am spus ca lupt pentru
dreptul la credinta si la multe altele, la fel de importante.
Citat:
Daca nu credeti in nimeni si in nimic, deci nu aveti absolut nici o credinta, nu ati fi in stare sa luptati pentru nimic.
|
Cum sa nu cred in nimic? Cine v-a spus asta? Faceti afirmatii din ignoranta. Eu cred in foarte multe lucruri. Cred in semeni, in demnitate, in libertatea constiintei, in iubire, in toleranta, in munca, in altruism si empatie etc.. Sunt extrem de multe lucruri in care cred.
Acestea sunt valori suficiente pentru a lupta si a le apara.
Credeti ca se poate lupta doar pentru Dumnezeu, Allah si Iehova? Am vazut ce fel de lupte sunt astea.
Citat:
D-voastra si alti altei aveti doar papagal. Atat, nu aveti taria sa luptati pentru ceva, ci doar sa luati in bataie de joc, sa ridiculizati, asta stiti si atat puteti
|
Ca sa fi incununat cu succes afirmatia plina de intelepciune pe care ati facut-o trebuia sa incheiati si cu un indemn specific caracterului dumneavoastra. Un "ciocu' mic ateule!" cred ca se potrivea de minune. Aveti ocazia data viitoare. Nu o ratati!
Nu ma deranjeaza absolut deloc ce ati spus dar ma amuza contrastul dintre ceea ce spuneti si ceea ce, in mod evident, ati aratat ca sunteti. Adresarea cu pronumele de politete nu va salveaza :).
Era si mai interesant sa aflam de ce dumnea-mea si alti atei avem doar papagal, cu argumente specific umane.
In concluzie, nu inteleg ce imi/ne imputati. Vreti sa vedeti proteste ale ateilor, cu strazi inchise si circulatie deviata, pe Dealul Mitropoliei? Pentru ce?
Asta inseamna sa luptam? Lupta ateilor din Romania este, sau ar trebui sa fie, una simpla: apararea drepturilor si principiilor democratice. Vi se pare o lupta banala? Nu este problema nostra ca va simtit calcati pe coada. Nimic din ceea ce cerem nu presupune incalcarea legilor acestui stat. Acesta este si motivul pentru care nu am nicio problema cu BOR atunci cand cere statului ajutor pt. construirea Catedralei. Sa ceara, ca are tot dreptul. Nu incalca nicio lege. In cel mai rau caz, il sanctionez, democratic, pe cel care da, nu pe cel care cere.