View Single Post
Vechi 20.11.2014, 21:46:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

O nouă ediție a Simpozionului „Serile Filocalice - Dumitru Stăniloae“ a început miercuri, 19 noiembrie. Prima conferință a fost susținută de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, în Aula Magna a Facultății de Drept din București.
Preasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre Sfânta Taină a Spovedaniei ca dar al lui Dumnezeu pentru toți cei împovărați de păcate. „Tinerii mi-au propus să le vorbesc despre bucuria Spovedaniei, ca dar dumnezeiesc, și le-am împărtășit o vedenie minunată pe care a avut-o Fericitul Ieronim în Betleem, aproape de locul unde S-a născut Mântuitorul Iisus Hristos. Lui i S-a arătat Domnul Iisus Hristos ca Prunc și l-a întrebat: «Ieronime, aici unde toți îmi dăruiesc câte ceva, tu ce-Mi vei dărui?» «Virtuțile și nevoințele mele!», a răspuns cu bucurie Ieronim. «Le primesc, dar altceva Îmi mai dăruiești?» «Sufletul meu și chiar pe mine însumi!», a zis Ieronim. «Le primesc și pe acestea, dar Eu doresc altceva de la tine». «Ce aș putea să-Ți ofer, Doamne?», a întrebat nedumerit iubitorul de Hristos. «Ieronime, dăruiește-Mi păcatele tale!» Cu inima înfrântă, printre suspine, Ieronim L-a întrebat pe Domnul Hristos: «Și la ce-Ți trebuie, Doamne, păcatele mele?» «Vreau să le iau asupra Mea, Ieronime, ca să-ți dăruiesc bucuria mântuirii». Aceasta este Spovedania. Noi Îi dăm Mântuitorului Hristos păcatele noastre ca El să ne dăruiască bucuria deplină a mântuirii“, a spus Preasfinția Sa.
Preasfințitul Părinte Macarie le-a explicat celor prezenți și cele trei parabole din capitolul al 15-lea a Evangheliei Sfântului Evanghelist Luca: parabola oii rătăcite; parabola drahmei pierdute și parabola fiului risipitor. „Dacă oaia cea rătăcită și drahma pierdută au fost căutate și găsite (pentru care s-a făcut bucurie în cer și pe pământ), fiul cel risipitor l-a căutat el însuși pe părintele său și l-a aflat. Și noi, dacă Îl căutăm pe Mântuitorul Hristos, Îl aflăm în Taina Spovedaniei“, a explicat Preasfinția Sa.
Serile Filocalice sunt organizate anual de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) din București în Postul Nașterii Domnului. „O astfel de conferință reprezintă o hrană pentru multă lume, atât pentru tineri, mediul universitar fiind principala noastră țintă, cât și pentru celelalte categorii de vârstă. Pentru această seară am ales tema Sfintei Spovedanii, întrucât aceasta este omagiată în mod deosebit în acest an de către Biserica Ortodoxă Română și pentru că este o temă de o importanță vitală pentru viața unui creștin“, ne-a declarat Alexandru Costin, președintele ASCOR București.