Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Locuinta, mancare, haine nu-s obiective, ci nevoi si Tatal stie ce nevoi avem;
24. Cele mai de seamă lucruri în viața omului sunt apa, pâinea, haina și o casă, pentru adăpost.(Ecclesiasticul 29,24)
si
31. Începutul a toată trebuința vieții omului este: apa, focul și fierul, sarea și făina de grâu, mierea și laptele, sângele strugurelui, untdelemnul și haina.(Eccl. 39,31)
|
Bun. Si cand nu ai locuinta, nu te chinui, prin cele lumesti (ca altfel n-ai cum; nu-ti pica din cer o locuinta, fie ea si de 3*3 m) sa o obtii/cumperi? Si, oare cati isi permit in ziua de azi o locuinta?! Cum ziceam, Dumnezeu nu iti arunca din Cer o locuinta, nic banii necesari pentru a-ti face/cumpara o locuinta.
Noi (eu si sotul) luptam de mai bine de un an sa reusim sa ne luam o locuinta, sa scapam de chirie (oricand proprietarul poate sa doreasca sa vanda sau sa ne arunce pur si simplu in strada ca vrea sa se mute el/cineva din familia lui in apartament), si uite ca n-am reusit. Bancile nu mai au fonduri, iar daca au, nu ne incadram. That's helpfull... Tatal stie ce nevoi avem, dar nu ni le aunca din cer; daca ar fi asa, atunci n-ar mai muri nimeni de foame si n-ar mai sta nimeni in strada... am avea toti satisfacute nevoile primare; dar uite-te in jurul tau, nu-i asa ca sunt oameni care nu au ce manca si oameni care nu au un acoperis deasupra capului? Iar mierea e fff scumpa, untdelemnul la fel, si multi nu-s permit nici macar laptele!? Ce sa mai zic de must si vin?!
Uite cum trebuintele primare nu sunt satisfacute tuturor de catre Tatal Ceresc. Atunci nu fiecare trebuie sa lupte ca sa si le asigure?
In concluzie, TREBUIE sa te preocupi de lucrurile lumesti, ca altfel n-ai facut nimic. Traiesti ca sa mori.
Si, e normal sa depinzi intr-o mai mica sau mai mare masura de oameni si de increderea lor; pe ei ii vezi, ii poti ainge, poti vorbi cu ei, pe cand pe Dumnezeu nici nu-L vezi fizic, nici nu-L poti atinge fizic si nici nu iti raspunde. Asa ca da, traim in lume, depindem intr-o oarecare masura de lume; nu suntem nici lupi singuratici nici pustnici.
Prin afirmatia ta cum ca
"Extremele (lucrurile duhovnicesti si cele lumesti) nu se completeaza si nici nu pot co-exista;" practic afirmi ca nu poti trai decent si sa fi si crestin; trebuie sa fi muritor de foame (nic macar la limita subzistentei - atunci ai avea macar acoprisul easupra capului) si sa nu ai nimic ca sa poti fi numit crestin. Poate nu asta ai vrut sa zici, dar asta se intelege, asta inteleg eu ca ai vrut sa zici. Atunci, ca si crestini, de la preoti la ultimul mirean cu adevart crestin trebuie sa nu aiba nici macar lucrurile necesare (care le obtii tot prin faptele si lucrurile lumesti). Hai sa dam afara din case pe toti crestinii, daca lucrurile lumesti nu se completeaza si nu pot coexista, sa vedem atunci cati crestini exista cu adevarat.