Cam aproape 45 - 50% din valoarea apartamentului avem stransi. Acum, asteptam primavara sa vedem daca bancile mai primesc fonduri pentru prima casa, sa scoatem restul banilor de care avem nevoie.
Contractul de inchiriere este pe termen limitat, deci, daca proprietarul vrea ca, atunci cand iti expira ontractul sa nu te mai primesca din aumite motive, o poate face. Norocul nostru eca vrem sa cumparam apartamentul in care acum stam in chirie la un pret mai mult decat bun (el locuieste permanant in Ungaria si in Romania nu mai are decat vreo 2 perechi de rude).
Stiu foarte clar ca vom avea cheltuieli in plus fata de rata (care, dupa calculele celor de la banca ar fi cu vreo 20-30 lei mai mica decat chiria, da ramasesera banca fara fonduri). Si e ceva de lcuru la aprtament si suntem constienti si e asta (de exemplu, trebuie sparti peretii si refacut instalatia electrica, trebuie facuta baia si holul). Totusi, avem noroc, daa reusim sa cumparam apartamentul, ca in pretul apartamentului (32.000 euro) intra si un garaj de 3.5*4 si o pivnita de 2*2, plus mobila si aparatele electrocasnice care exista in apartament, iar mama ai mei mi-au zis ca ne mobileaza eu, ca si cadou de casa noua, dormitorul si sufrageria.
Vrem o casa a noastra, tocmai din nesiguranta ca peste x luni de aile trebuie iar sane cautam alta chirie/nu gasim chirie/se scumpesc chiriile etc., iar dc ne luam apartamentul, macar stim ca aceiasi bani care ii dadeam pe chirie, merg pentru apartamentul nostru personal. Si recunosc, si din cauza ca asa am fost invatati de parintii nostri... "prima data a ai o locuinta dupaia..." Mama s-a luat de mine ca "ce va trebuie acum copil, ca voi ina n-aveti apartament?" Sincer, am crezut ca turb, dar mi-am pastrat calmul si i-am explicat tot ce aveam de explicat si am facut-o sa inteleaga ca noi ne dorim un copil, apoi, daca se poate inca unul la curt timp dupa primul (asta dac ne ajuta Dumnezeu si totul va fi bine).
Sunt de acord dl. Mihnea, dar si munca, e tot ceva lumesc, iar eu incercam sa explic ca nu poti trai in lume si sa nu te intereseze de cele lumesti, precum si faptul ca pot sa coexiste lucruri lumesti cu cee duhovnicesti. De aceea am dat exemplul respectiv. Iar cum si dumneata ai xplicat, omul trebuie sa is castige pane prim munca, lucru care automat te integreaza intr-un colectiv cu care trebuie sa comunici, cu cre trebuie sa te inelegi, in care trebuie a iti pui increderea intr-o mai mica sau mai mare masura (lucruri lumesti).
PS: Sorry, m-am intins atata incat mai mult de jumatate e offtopic si imi cer scuze pentru el.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Last edited by Corinusha; 21.11.2014 at 10:57:24.
|