Subiect: Aproapele
View Single Post
Vechi 21.11.2014, 13:49:34
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Cam aproape 45 - 50% din valoarea apartamentului avem stransi.
Asta inseamna ca v-ati putea baza pe 16 000 de Euro. Cu banii astia, puteti incepe sa cautati un apartament de 2 camere. E suficient chiar si pentru un copil, cel putin la inceput. Asa, nu veti avea datorii de platit. Pe urma, nu trebuie sa stati o viata in el. Pe masura ce apar copii, Dumnezeu da. La mine, veniturile au crescut nu la mult timp dupa ce am avut fiecare copil, desi sunt constient ca unui ateu i s-ar putea parea simple potriveli astfel de lucruri. Aici, are dreptate Demetrius: Dumnezeu da, ceea ce nu inseamna sa nu muncim.

Citat:
Si recunosc, si din cauza ca asa am fost invatati de parintii nostri...
Pe mine m-au invatat sa nu ma indatorez, mai ales cu camata. Si bine au facut. Bancile practica un fel de camata. Am vazut prea des oameni care pareau realizati material: avand joburi bune, aflati acum prin "midlevel" pe la multinationale, imbracati in haine de top luate pe card, ei coborau din apartamentul bancii in masina firmei. Din nimica toata, de la o problema la servici, o problema cu firma insasi, o problema de sanatate in alt caz si totul se prabusea exact ca un castel de carti de joc si se trezeau la 40 de ani cu valiza din studentie, cu geamantanul in mana si sunand la usa parintilor lor, care aveau 80 de ani acum, impartind ceaiul si magiunul luate de ei, din pensie.

Am rude casatorite, care se cearta in fiecare zi. Subiectul ? Banii. Pe care ii datoreaza bancii. Fiindca vine 20 a lunii si trebuie platita rata. Au facut rate ca sa-si ia mobila. Intre timp, mobila s-a stricat si e demodata. Dar rata trebuie platita in continuare.

Citat:
Sunt de acord dl. Mihnea, dar si munca, e tot ceva lumesc, iar eu incercam sa explic ca nu poti trai in lume si sa nu te intereseze de cele lumesti, precum si faptul ca pot sa coexiste lucruri lumesti cu cee duhovnicesti.
Ora et labora. Roaga-te si lucreaza. Este deviza multor institute calugaresti. La randul nostru, ca laici ai Bisericii, e in puterea noastra si e de datoria noastra sa sanctificam munca. Aceasta este ideea principala a Opus Dei, organizatie a laicatului catolic azi intinsa pe tot pamantul. Ziua unui membru al Opus Dei incepe cu o rugaciune cu metanie mare, in care saruta pamantul (sau podeaua) spunand "Serviam!" (Voi sluji!).Evident, nu trebuie neaparat sa faci parte in mod formal din O.D. ca sa ai aceasta atitudine. E suficient sa fii un simplu crestin, care ti-ai descoperit chemarea la casatorie.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 21.11.2014 at 13:51:51.
Reply With Quote