View Single Post
Vechi 25.11.2014, 10:21:56
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Asa-i ca ai primit confirmarea dupa ce ai citit acele carti?
Adica nu ai primit (inainte de a citi) informatia ca trebuie sa citesti cartile acelea, ci, influentat de subiectul citit inainte "in cele putine carti", dupa o "adanca rugaciune" ai concluzionat confirmarea celui dintai gand de dupa rugaciune.
Asta se numeste autosugestie.

Te sfatuiesc ca, atunci cand te mai rogi la fel, sau diferit(nu conteaza cum), sa te astepti la (si sa fii sigur de) nemarginita milostivire a lui Dumnezeu(care nu-i logica deloc).

Deci termin-o cu prostiile. Vad ca esti plin de parere de sine, si nu accepti ca lucruri nu sunt cum zici tu.

Daca Parintele Paisie Aghioritul s-a rugat pentru sufletele copiilor avortati si a vazut un lan mare de suflete care suferea, atunci cine esti tu sa contrazici asta?

Si m-am rugat si eu si am vazut acelasi lucru, in alta forma.

Copiii astia sufera. Nu chinurile iadului, dar sufera. Locul in care sunt ei nu este raiul, este un loc urat. Si de asta parintii sunt pedepsiti, pentru suferinta copiilor avortati.

Dumnezeu este milostiv dar este si drept.
Lasa textele cu marea iubire a lui Dumnezeu ca aplici gresit o logica pentru o alta situatie. Nu vindeci ranile cu vorba ci cu medicament. Nu aplici iubire unui copil obraznic ci dreptate si pedeapsa.
La fel ziceam si eu ca tine pana am vazut cu ochii mei ce sufera copiii astia.
La fel mergeam dupa capul meu pana cand am vazut ce se intampla cu ei....
Taci din gura ca vorbesti prostii si bagi si pe altii in greseala !!!
Mergi gresit dupa capul tau, visand la iubire.

Si stii care este cea mai mare greseala a ta ? Ca inveti gresit pe altii nestiind ce se intamnpla de fapt, iar oamenii respectivi se iau dupa tine SI NU MAI FAC POCAINTA, si nu se mai roaga pentru sufeltele copiilor avortati. Si sunt pedepsiti de Dumnezeu.

Si aia ca voi, care isi dau cu parerea pe teme importante fac mult rau, gandind "la iubire" cand de fapt este vorba despre "dreptate", si incurca probleme duhovnicesti mari.

Taci din gura, ca sfintii au zis altceva. Nu stii tema deloc, nu ai citit nimic pe tema asta, dar esti plin de iubire.
O virgula nu ai citat din Sfintii Parinti, doar ai vorbit "de la tine". Spre deosebire de tine, eu m-am interesat de subiect si am gasit ASCUNSE discutata "duhovniceste" si prin descoperire aceasta problema.

Si toate referintele respective converg si sunt in aceeasi idee. Documenteaza-te si apoi vorbeste. Lasa parerea de sine ca duci oamenii in suferinta.

E atat de dramatica situatia asta si atat de mare drama, incat nu pot sa-ti zic decat documenteaza-te.

Si atata timp cat Parintele N. Tanase de la Valea Plopului a ridicat zeci de biserici si paraclise (cel putin 15) PENTRU A SE FACE RUGACIUNE PENTRU SUFLETELE COPIILOR AVORTATI atunci mai gandeste-te inca o data: se face rugaciune pentru ei pentru ca sunt la bine sau pentru ca nu sunt la bine ?
E nebun sau e intelept? Sau stie mai multe decat tine? Vorbeste cu Parintele Tanase si apoi vino aici si cereti scuze pentru "parerea de sine" pe forum.
Daca omul ala care in fiecare zi vorbeste si spovedeste cateva femei care au facut avort a facut biserici DEDICATE special pentrusufletele copiilor avortati, atunci ce mai poti zice tu in fata acelui preot ?
Este pentru ca sunt sufletele in Rai sau pentru ca sufletele nu sunt botezate si nu sunt in RAi ?

Traiesc acoperit de mila lui Dumnezeu. Nu am nevoie de nimeni sa-mi zica asta. O stiu cu mult mult mult mai bine decat alti.
Dar traiesc si acoperit de canonul pentru pacatele mele. Dreptatea lui Dumnezeu este peste mine, pentru curatirea pacatelor mele.

Intai am vazut mila si dragostea lui Dumnezeu, iar pe masura ce m-am maturizat am vazut si dreptatea lui Dumnezeu.
Cumplita este consecinta pacatelor noastre care ne apasa, pacate nepocaite. Asta ignori tu, indreptarea pacatelor si dreptatea lui Dumnezeu.

Nu incurca mila si iubirea cu dreptatea. Nimeni nu scapa de dreptatea pacatului si de suferinta pentru pacat. Pacatul nepocait este suferinta. Pacatul neindreptate este tot suferinta.

Last edited by gpalama; 25.11.2014 at 10:39:23.
Reply With Quote