View Single Post
Vechi 26.11.2014, 12:13:59
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul

.Acum,daca vei citi si tu Prima Epistola a lui Ioan din Noul Testament,vei putea sa-ti pui singur oglinda in fata,nu trebuie sa te judec eu sau sa-mi dau eu cu parerea.Citeste tu cum a trait Iisus,ce a spus,ce a facut si spune-ti tie unde esti.Scrie pe o pagina doua coloane: prima numita ,,Ce a spus Iisus despre pacat" si a doua ,,Cum a spus sa traiasca un credincios".Extrage din cele 4 Evanghelii si scrie aici pe forum.Apoi vedem toti la ce concluzie ajungem.Esti de acord sa faci asta?

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
M-aș bucura totuși să îți faci puțin timp și să dai curs invitației Pelerinului.
Asera chiar nu puteam raspunde si, mai mult decat atat, eram si indecis. Astazi zic DA, ma bag, in masura in care imi permite timpul. Problema mea nu este una de citire ci de scriere :). ...Aia imi mananca cel mai mult timp.

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
P.S. Poate că e prematur ce spun sau e de-a dreptul inoportun și chiar fals, dar eu cred că atunci când medităm la un text biblic și în general la cele ale creștinilor, ceea ce ar merita să stea în prin plan sunt: Iubirea (dintre Dumnezeu și om, precum și dintre oameni), păcatul (care, atenție! nu cred că e categorie etică, morală, ci e ceva mult mai adânc și e legat de următorul concept, anume), mândria. În acest minimal cadru de referință (Iubire, păcat, mândrie) vei sesiza, poate, că discuția noastră despre morală poate căpăta alte sensuri...
Voi folosi iubirea in prim plan dar nu va asteptati ca ea sa ramane nealterata, pana la sfarsit, pe masura ce primesc informatii noi. Nu-mi cereti sa concluzionez premisa.
Reply With Quote