View Single Post
Vechi 26.11.2014, 14:09:16
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Evolutia despre care vorbesc eu presupune abolire si schimbare la 180 grade. Societatea a facut asta cu de la sine putere.
Eu cred că a făcut-o cu putere de la Dumnezeu. În Europa, cel puțin, puterea aceasta vine din Evanghelie, care a difuzat în toată cultura, chiar dacă aceasta a devenit ulterior laică.

Citat:
Evolutia prin desavarsire nu presupune acest lucru. Desavarsirea vine sa adauge/completeze, nu sa aboleasca si sa trasnforme moralitatea de ieri in imoralitatea de astazi.
Cam asta încercam să spun mai sus: Că de la Hristos încoace, a-L refuza pe El și legea Lui, cea desăvârșită, a iubirii, este un păcat. Deci a continua acum să trăiești după legea veche, să aplici regula ochi pentru ochi, este păcat.

Legea Veche a reprezentat o trecere de la o stare și mai rea, care o precedase. În raport cu barbaria nereglementată în niciun fel, Legea Veche este bună. În raport cu Legea lui Hristos este rea.

Deci Legea Nouă nu a adăugat, ci a mers mai la adânc, în inima omului, acolo unde țintea, de altfel, și Legea Veche, însă nu într-un mod atât de direct și de evident pentru toți.
Reply With Quote