Subiect: O intrebare
View Single Post
Vechi 26.11.2014, 14:57:03
mihaii mihaii is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.11.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Din ce am inteles, ca sa fie "ca la carte", te poti recasatori cu o femeie (cu sau fara copii dupa ea) care:
- n-a mai fost niciodata cununata in biserica;
- a fost casatorita, dar sotul s-a dovedit adulterin;
- este vaduva sau i-a plecat sotul la manastire (mai rar ultimul caz.. :)

Fii sigur ca Dumnezeu te va ajuta s-o scoti la capat, daca-L vei ruga!

Viitoarea sotie ar fi bine sa aiba "un suflet" bun, sa-ti iubeasca copilul si sa nu-l orapseasca; am intalnit un astfel de caz - o femeie a luat un barbat cu doi copii, a mai facut cu el inca doi si i-a crescut pe toti ca pe copiii ei, fara sa faca vreo diferenta intre acestia.

Fara referire la situatia ta, mai vreau sa aduc in discutie un aspect.

Pe de alta parte, Sf. Ioan Gura de Aur se intreba... asa, retoric, cum cineva, care a avut parte de nunta si a gustat din toate amaraciunile si greutatile unei vieti de familie, isi mai doreste sa se racasatoreasca. Si tot el concluziona ca singurul motiv este desfranarea.
De necrezut, vor spune unii! Dar oricate motive am invoca, se pare ca adevaratul motiv care ne mana sa incheiem noi legaturi este numai si numai desfranarea.

Cu toate acestea, Sf. Apostol Pavel salveaza situatia afirmand:
"Celor ce sunt necăsătoriți și văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca și mine.
Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă."

http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=7
sa dea dumnezeu sa fie asa dar e ff greu sa gasesti pe cineva sa te iubeasca cu adevarat in zilele noaste tote vor distractii bani multi stii cum e
Reply With Quote