Citat:
În prealabil postat de gpalama
Daca Parintele Paisie Aghioritul s-a rugat pentru sufletele copiilor avortati si a vazut un lan mare de suflete care suferea, atunci cine esti tu sa contrazici asta?
Si m-am rugat si eu si am vazut acelasi lucru, in alta forma.
|
Tare interesant este ca daca cineva vine pe forum si ziceca a avut un vis care crede ca e de la Dumnezei i se spune e inselare de la diavol, apoi vi dumneata si spui cati s-a revelat ceva. Daca e inselare de la diavol si la dumneata?
Citat:
Lasa textele cu marea iubire a lui Dumnezeu ca aplici gresit o logica pentru o alta situatie. Nu vindeci ranile cu vorba ci cu medicament.[b] Nu aplici iubire unui copil obraznic ci dreptate si pedeapsa.[B/]
|
Hai no, deci daca iti greseste copilul, nu-l mai iubesti, ci doar il pedepsesti. Frumoasa logica...
[quote]La fel ziceam si eu ca tine pana am vazut cu ochii mei ce sufera copiii astia.
La fel mergeam dupa capul meu pana cand am vazut ce se intampla cu ei....
[b]Taci din gura ca vorbesti prostii si bagi si pe altii in greseala !!! [B/]
Auzi, si dumneata faci acelasi lucru. Doar pt ca ai avut o "revelatie", nu inseamna ca acea "revelatie" e adevarata. Poti gresi si dumneata; poti baga si dumneata pe altii in greseala. Asa ca, ca sa fiu si eu in ton cu dumneata, taci din gur ca POATE vorbesti prostii si bagi si pe altii in greseala!!!
Citat:
Si stii care este cea mai mare greseala a ta ? Ca inveti gresit pe altii nestiind ce se intamnpla de fapt, iar oamenii respectivi se iau dupa tine SI NU MAI FAC POCAINTA, si nu se mai roaga pentru sufeltele copiilor avortati. Si sunt pedepsiti de Dumnezeu.
|
valabil si pt dumneata exact acelasi lucru...
Citat:
Si aia ca voi, care isi dau cu parerea pe teme importante fac mult rau, gandind "la iubire" cand de fapt este vorba despre "dreptate", si incurca probleme duhovnicesti mari.
|
A, da? dumneata esti sfant, sau Dumnezeu de le sti asa de bine? Dumneata ai siguranta complta asupra faptului ca ai dreptate, iar altii nu?
Citat:
Taci din gura, ca sfintii au zis altceva. Nu stii tema deloc, nu ai citit nimic pe tema asta, dar esti plin de iubire.
O virgula nu ai citat din Sfintii Parinti, doar ai vorbit "de la tine". Spre deosebire de tine, eu m-am interesat de subiect si am gasit ASCUNSE discutata "duhovniceste" si prin descoperire aceasta problema.
|
daca sfintii au zis ceva si nu-s 100% in acord cu ce u zis inseamna ca neaparat gresesc si trebuie sa tac din gura, ca asa zice gpalama?!
Citat:
Si atata timp cat Parintele N. Tanase de la Valea Plopului a ridicat zeci de biserici si paraclise (cel putin 15) PENTRU A SE FACE RUGACIUNE PENTRU SUFLETELE COPIILOR AVORTATI atunci mai gandeste-te inca o data: se face rugaciune pentru ei pentru ca sunt la bine sau pentru ca nu sunt la bine ?
E nebun sau e intelept? Sau stie mai multe decat tine? Vorbeste cu Parintele Tanase si apoi vino aici si [b]cereti scuze pentru "parerea de sine" pe forum[B/].
Daca omul ala care in fiecare zi vorbeste si spovedeste cateva femei care au facut avort a facut biserici DEDICATE special pentrusufletele copiilor avortati, atunci ce mai poti zice tu in fata acelui preot ?
Este pentru ca sunt sufletele in Rai sau pentru ca sufletele nu sunt botezate si nu sunt in RAi ?
|
A, deci cei drepti nu mai au nevoie de rugaciune, cei fara de pacat (asa cum sunt copiii avortati sau care au murit inainte de botez) intra undeva unde e suferinta, doar pentru ca ... au murit inainte de botez?! Atunci de ce a mai ingaduit Dumnezeu sa se formezee copiii aia, daca tot stia ca o sa moara inainter sa apuce sa fie botezat? E asta drepate? Dreptatea cui!? cu ce scop?
Citat:
Nu incurca mila si iubirea cu dreptatea. Nimeni nu scapa de dreptatea pacatului si de suferinta pentru pacat. Pacatul nepocait este suferinta. Pacatul neindreptate este tot suferinta.
|
Ce pacate or putea avea acei copiii care mor imediat dupa nastere sau in x zile dupa nastere? Ce pacate au copiii avortati, de merita suferinta? Dumnezeu chinuie niste suflete vesnic doar pentru ca sa sufere cateva luni/ani niste oameni, drept pedeapsa pt cinestiece pacate? Cre-i dreptatea acolo?!
PS: Ma astept acum sa dati cu pietre, dar nu conteaza...accept si asta, daca asa e singurul mod in care imi pot exprima o opinie pe un forum public, fie el si Crestin Ortodox.