Citat:
În prealabil postat de AndraEu
am vb, mi-a spus sa am rabdare.. dar o cunosc pe mama si ma va jigni mereu. sunt mare! nu cred ca e un pacat ca vreau sa imi iau viata in maini, sa muncesc sa duc o alta viata.....
|
Problema este la tine, nu este la mama ta. Din cauza ca tu tratezi gresit o situatia, toata situatia respectiva se duce de rapa. Tu creezi toata problema si situatia.
Ce trebuie sa faci ?
Pozitioneaza-te corect in situatie. Daca vrei sa fii tratata ca un adult, comporta-te ca un adult.
Opreste lamentarile astea pe care doar copiii le fac. Comporta-te ca un matur/adult pt a fi tratata ca un adult.
Orice s-ar discuta, discuta ca un adult, ca un om matur. Ia decizii corecte si nu copilaresti. Rapunde pentru viata ta, pentru tine, pentru tot ce e al tau.
Chestia asta nu se rezolva cu "rabdare". Se rezolva prin indreptarea suruburilor in capul tau. Nu poti sa ai rabdare cu un santajist. La un moment dat trebuie sa indrepti situatia nu sa astepti ca toti sa taca din gura sau sa plece din casa.... asta nu e o solutie.
Trebuie sa fii mai matura (nu incapatanata, exagerata) si asta o sa schimbe totul in casa.
Nu ai cum sa rezolvi nimic daca esti o plangacioasa care ... se plange tot timpul. Scuze ca o zic asa pe fata (poate exagerez) dar nu rezolvi nimic daca nu afli adevarul.