Citat:
În prealabil postat de mihaii
Buna ziua am si eu o intrebare legata de divort si daca ce a facut sotia e acceptat:
Sotia mea a plecat de acasa in martie pentru alt barbat lasanduma pe mine si pe copil ea traiete cu acel barbat noi fiind inca casatoriti in proces de divort
|
Nici sa nu va ganditi sa divortati. Cum a spus preotul, cand v-a cununat ? Nu a spus ca o casatorie este o legatura pana la mormant ? Nu a spus asa: "pana cand moartea va va desparti" ? Sau, poate ca a spus "pana cand divortul va va desparti" ?
Amintiti-va ca ati promis, in fata lui Dumnezeu si a oamenilor, ca veti fi alaturi de sotia dv la bine si la rau. Ati fost alaturi de ea la bine, si acceptati divortul acum, cand ii este rau ? Fiindca sotiei dv ii este teribil de rau. Lasandu-si sotul legiuit, pe care singura l-a ales, traind in pacatul preacurviei si abandonandu-si copilul ea se afla intr-o asemenea stare a sufletului incat, daca Dumnezeu ar chema-o la El chiar astazi, ar trimite-o in torturile infernale timp de o vesnicie intreaga. Asta va doriti pentru sotia dv ? Ce stare mai rea se poate imagina pentru cineva ? Realizati ca ea este deasupra prapastiei putand oricand cadea in haurile din care nu exista intoarcere si dv vreti sa o lasati acolo ? Sunt convins ca, oricat de tare v-a suparat, daca ati auzi ca si-a rupt piciorul ati alerga la spital, sa-i aduceti un buchet de flori si o incurajare. Iar daca ati sti ca e sub respiratie auxiliara, viata ei depinzand de un tub de oxigen, ati fi in cea mai mare tulburare, rugandu-l pe Dumnezeu sa o ajute si nu ati mai pleca de langa ea. Dar ei i s-a intamplat un lucru infinit mai rau decat o fractura de membru inferior. Ea a taiat legatura cu Dumnezeu, care e oxigenul nostru, legatura fara de care sufletul nu poate respira. Eu nu cred ca sunteti atat de rau incat sa va doriti damnarea perpetua pentru sotia dv!
Asa ca imbracati-va, parfumati-va, vedeti cum faceti sa va recuceriti sotia! Cand spun ca e in ghearele mortii, nu folosesc o figura de stil. Se poate sa dureze. Luni si chiar ani. Nebunia nu trece chiar asa de usor. Rugati-va lui Dumnezeu sa va dea harul perserverentei si roada indelungii rabdari. Rugati-va si la Sfanta Fecioara, mediatoarea, aparatoarea familiilor. Se va bucura auzind ca vreti sa va salvati casnicia si va va ajuta asa cum numai ea stie. Paziti legea lui Dumnezeu, bucurati-va ca aveti un copil cu dv, pe care il puteti creste in iubire de Domnul, rugati-va, postiti si oferiti Liturghii pentru sotia dv si Acela care a trezit-o la realitate pe Maria Magdalena, facand din ea o mare sfanta, se va ocupa si de sotia dv. Pana atunci, nu sunteti singur: in amaraciune si deznadejde, primiti-L pe Spiritul Consolator si lasati-va de El umplut din camara fara sfarsit a bunatatilor Sale.
Asa sa va ajute Dumnezeu!