Subiect: O intrebare
View Single Post
Vechi 27.11.2014, 13:45:47
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaii Vezi mesajul
Buna ziua am si eu o intrebare legata de divort si daca ce a facut sotia e acceptat:

Sotia mea a plecat de acasa in martie pentru alt barbat lasanduma pe mine si pe copil ea traiete cu acel barbat noi fiind inca casatoriti in proces de divort
Nici sa nu va ganditi sa divortati. Cum a spus preotul, cand v-a cununat ? Nu a spus ca o casatorie este o legatura pana la mormant ? Nu a spus asa: "pana cand moartea va va desparti" ? Sau, poate ca a spus "pana cand divortul va va desparti" ?

Amintiti-va ca ati promis, in fata lui Dumnezeu si a oamenilor, ca veti fi alaturi de sotia dv la bine si la rau. Ati fost alaturi de ea la bine, si acceptati divortul acum, cand ii este rau ? Fiindca sotiei dv ii este teribil de rau. Lasandu-si sotul legiuit, pe care singura l-a ales, traind in pacatul preacurviei si abandonandu-si copilul ea se afla intr-o asemenea stare a sufletului incat, daca Dumnezeu ar chema-o la El chiar astazi, ar trimite-o in torturile infernale timp de o vesnicie intreaga. Asta va doriti pentru sotia dv ? Ce stare mai rea se poate imagina pentru cineva ? Realizati ca ea este deasupra prapastiei putand oricand cadea in haurile din care nu exista intoarcere si dv vreti sa o lasati acolo ? Sunt convins ca, oricat de tare v-a suparat, daca ati auzi ca si-a rupt piciorul ati alerga la spital, sa-i aduceti un buchet de flori si o incurajare. Iar daca ati sti ca e sub respiratie auxiliara, viata ei depinzand de un tub de oxigen, ati fi in cea mai mare tulburare, rugandu-l pe Dumnezeu sa o ajute si nu ati mai pleca de langa ea. Dar ei i s-a intamplat un lucru infinit mai rau decat o fractura de membru inferior. Ea a taiat legatura cu Dumnezeu, care e oxigenul nostru, legatura fara de care sufletul nu poate respira. Eu nu cred ca sunteti atat de rau incat sa va doriti damnarea perpetua pentru sotia dv!

Asa ca imbracati-va, parfumati-va, vedeti cum faceti sa va recuceriti sotia! Cand spun ca e in ghearele mortii, nu folosesc o figura de stil. Se poate sa dureze. Luni si chiar ani. Nebunia nu trece chiar asa de usor. Rugati-va lui Dumnezeu sa va dea harul perserverentei si roada indelungii rabdari. Rugati-va si la Sfanta Fecioara, mediatoarea, aparatoarea familiilor. Se va bucura auzind ca vreti sa va salvati casnicia si va va ajuta asa cum numai ea stie. Paziti legea lui Dumnezeu, bucurati-va ca aveti un copil cu dv, pe care il puteti creste in iubire de Domnul, rugati-va, postiti si oferiti Liturghii pentru sotia dv si Acela care a trezit-o la realitate pe Maria Magdalena, facand din ea o mare sfanta, se va ocupa si de sotia dv. Pana atunci, nu sunteti singur: in amaraciune si deznadejde, primiti-L pe Spiritul Consolator si lasati-va de El umplut din camara fara sfarsit a bunatatilor Sale.

Asa sa va ajute Dumnezeu!

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 27.11.2014 at 13:48:33.
Reply With Quote